bolo di pistacho antilliaanse pistachetaart bolo di pistacchio pistache recept antilliaans eten jurino

Bolo di pistacho – Pistache taart

door Linda Terrizzi

De bolo di pistacho (pistache taart) is een echte feesttaart. Hij ziet er met zijn groene kleur prachtig uit, en hij smaakt ook nog eens heerlijk! De taart geeft elk buffet een feestelijke uitstraling.

De bolo di pistacho smaakt heerlijk bij een kopje thee of bij onze traditionele, frisse limoensiroop: awa di lamunchi.Traditionele Antilliaanse taarten

De bolo di pistacho is één van de traditionele Antilliaanse taarten. Het spreekt daarom bijna voor zich dat de cake een variatie is op de bekende ‘bolo di  manteka’ (botertaart). De meeste taarten op de Antillen worden gemaakt op basis van deze cake.

De vulling is een gifgroene mousse met pistache-smaak. Het fijne van deze vulling is dat hij een koude bereiding heeft. Je hoeft de vulling dus niet eerst te koken en af te laten koelen voordat je de taart gaat vullen. Dat scheelt tijd!


Ingrediënten:

In de vulling onze bolo di pistacho gaat onder andere een mengsel van slagroom en melk. Door deze twee ingrediënten te mengen, kom je uit op een vetgehalte dat rond de 20% ligt. Precies goed om de mousse de juiste textuur te geven.

Daarnaast wordt de taart na het afsmeren vaak versierd met gehakte pistachenoten en/of glacée kersen. Net wat je zelf het mooist en lekkerst vindt.Antilliaanse bolo di pistacho pistache taart


Recept van Bolo di Pistacho:

Je kunt het recept voor deze traditionele, Antilliaanse taart vinden

in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Probeer ook eens:

Ben je gek op pistache? Probeer dan ook eens ons (online) recept voor deze heerlijke choco- en pistache mousse!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je dan gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Bolo di pistacho - Antilliaanse pistache taart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1238 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)