choco pistache mousse antilliaans recept

Deze heerlijke choco pistache mousse bestaat uit een luchtige mousse van pistachenoten op een laagje chocolade-koekbodem. Je maakt het helemaal af met wat gehakte pistachenootjes en een extra snufje cacaopoeder!

Je maakt de choco pistache mousse in een handomdraai. Het hoeft daarna alleen nog af te koelen.  Van dit recept kun je 6 desserts maken.



Ben je écht gek op pistache? Probeer dan ook onze pistachenoten taart eens… of dit lekkere drankje met gecondenseerde melk, rum en pistache.

INGREDIËNTEN:

Voor de bodem:

  • 50 gr chocoladebiscuitjes
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 20 gr roomboter

Voor de mousse:

  • 4 eigelen
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 50 gr pistachepasta OF
  • 50 gr pistachenoten, gepeld + 1 el zonnebloemolie
  • 10 gr maïzena
  • 1 el water
  • 100 gr kristalsuiker
  • optioneel: groene kleurstof

En verder:

  • pistachenootjes, ter versiering

BEREIDING CHOCO PISTACHE MOUSSE:

Verkruimel de biscuitjes en meng de kruimels met de cacaopoeder en de theelepel suiker.

Smelt de roomboter en giet die over de koekkruimels.

Roer het geheel goed door elkaar.

Neem 6 (kleine!) glaasjes en leg op de bodem van elk glaasje wat van de koekkruimels.

Druk het laagje met behulp van een theelepel goed aan.

Ga nu verder met het bereiden van de mousse:

Doe de eigelen in een grote kom en klop ze met de suiker totdat je een witte, romige massa krijgt.

Giet er beetje bij beetje de melk en slagroom bij en klop het geheel tot een glad beslag.

Meng de maïzena met de eetlepel water tot een papje en giet dit ook in het beslag

Voeg nu de pistachepasta en eventueel de kleurstof toe.

Heb je geen pistachepasta? Maal dan eerst 50 gr pistachenootjes met een eetlepel olie in een blender tot een gladde massa.

Meng deze massa (en eventueel wat groene kleurstof) door het beslag.

Neem een pan en giet het beslag hier in.

Verhit de pan op laag vuur, terwijl je constant blijft kloppen.

Verwarm het mengsel totdat het net kookt. Het zal nu flink gaan indikken.

Blijf ondertussen goed kloppen om klontjes te voorkomen!

Verdeel de mousse over de glaasjes.

Laat het dessert nu minstens drie uur in de koelkast opstijven.

Versier de choco pistache mousse met wat gehakte pistachenootjes en een snufje cacaopoeder.

Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Pin dit recept:

choco pistache mousse antilliaans recept

Informatie:
recipe image
Recept
choco pistache mousse
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)