ponche pistacho antilliaanse lie li di pistache recept

Ponche pistacho – Drank van pistache en rum

door Linda Terrizzi

Ponche pistacho is één van de traditionele drankjes die op de Antillen gedronken worden. Geen feest is compleet zonder een vorm van ‘ponche’. een soort eierpunch met gecondenseerde melk en rum.Dit drankje fleurt elk feestje op… en probeer het maar eens bij één glaasje te houden. Ponche crema is een drankje op basis van rum, gecondenseerde melk en eigeel.

De ‘groene variant’, ponche pistacho voegt daar nog eens de smaak van pistache aan toe. Het is dus bijna te vergelijken met een lekker, Italiaans ijsje.

Rauwe eieren eng?

Door de flinke hoeveelheid alcohol in het drankje hoef je minder bang te zijn voor de bacteriën die eventueel in eigeel aanwezig kunnen zijn. Vind je het tóch eng om rauw eigeel te gebruiken? Dan kun je het eigeel en de gecondenseerde melk samen vervangen door eenzelfde hoeveelheid advocaat.

Ook is het mogelijk om gepasteuriseerde eieren te gebruiken. Deze vind je in de supermarkt.Pistache toevoegen

Je kunt op verschillende manieren pistache toevoegen aan het drankje. Zo kun je ervoor kiezen om essence te gebruiken of bijvoorbeeld instant pudding met pistache smaak. Ook kun je (heel authentiek!) echte noten malen en deze aan de ponche pistacho toevoegen.antilliaanse ponche pistache pistacho recept li lie di pistacheWij vinden zelf deze pistache-pasta de beste optie. Hij bevat flink veel echte noten, maar die hoef je zelf niet meer te malen. Daarnaast is de smaak extra uitgesproken, omdat er ook al een beetje essence in zit. Het beste van twee werelden dus.

De pistache-pasta is te vinden bij DeLeuksteTaartenshop.nl


Recept voor Antilliaanse ponche pistacho

Je vindt het recept voor ponche pistacho in ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘.

In dat boek vind je nog véél meer lekkere recepten uit de Caribische keuken. Wil je alvast even zien wat er precies in staat? Geen probleem! Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een korte video bekijken waarin we langs elke bladzijde bladeren.

Natuurlijk kun je ook de inhoudsopgave downloaden als je dat liever hebt… wel zo makkelijk!

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse dranken? Probeer dan ook eens onze klassieke Piña colada!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Alternatieve spelling: ponche pistachio, ponche pistache, ponche pistacchio
Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse ponche pistacho - drankje met rum en pistache - recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2082 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)