Antilliaanse worstenbroodjes lijken stiekem best veel op Brabantse worstenbroodjes. We ‘verstoppen’ een knakworstje namelijk in zacht en luchtig brooddeeg. Het broodje wordt daarna óf gekookt en gebakken, óf gefrituurd – afhankelijk van wie het maakt. Ik houd zelf ’t meeste van de gekookte-gebakken versie, omdat die in de oven een mooi glimmend laagje krijgt dat lekker ‘chewy’ wordt.
In deze versie maken we de soseshi den mansa van kant en klaar brooddeeg van Danerolles. Zo is het recept sneller klaar en ook uitermate geschikt om (op een regenachtige dag) samen met kinderen te maken. Let op: dit is dus een snelle, aangepaste versie van de worstenbroodjes. Zoek je het originele, Antilliaanse recept voor de soseshi den mansa? Klik dan hier!
Ken je dat: buiten regent ’t en de kinderen zijn zich binnen aan het vervelen. Je krijgt ze met geen mogelijkheid aan een pedagogisch verantwoorde activiteit, ze ruzieën en het ergste… om de haverklap komen ze vragen om ’n snoepje of koekje. Of zijn alleen mijn kinderen zo? Nee toch?
Op zo’n dag daag ik ze graag uit om zélf iets lekkers te maken. Zo zijn ze even (nuttig) bezig en weten ze dat ze moeten wachten totdat hetgeen ze gemaakt hebben klaar is. Pas aan het einde kun je het resultaat eten. Dat geeft me weer ’n uurtje adempauze.
Worstenbroodjes maken is dan iets wat leuk is, maar eigenlijk te lang duurt. Omdat het brooddeeg normaal twee keer ’n uur moet rijzen, is de lol er voor de kinderen gauw vanaf. In de tussentijd gaan ze weer verder met vervelen en ‘niet weten wat ze moeten doen’.

Het deeg van Danerolles
Een tijdje geleden vroeg het team van Danerolles me of ik een aantal recepten kon maken met hun producten. Pas toen ik me in hun assortiment ging verdiepen, kwam ik erachter dat ze méér maakten dan alleen croissantdeeg. In de supermarkt was ik er tot die tijd een beetje aan voorbij gelopen – oeps!
Zo is er ook ’n blikje met ‘petits pains deeg’ – deeg voor zachte witte broodjes dus! Die kun je in principe zó uit het blik in de oven zetten, maar het is natuurlijk leuker om er eerst iets mee te doen. Ik vind het altijd fijn om te denken dat ik toch iets heb toegevoegd aan een gerecht, haha.
Met dit brooddeeg bak je de worstenbroodjes in een mum van tijd. Om ze te maken heb je nu geen uren, maar slechts 30 minuten nodig. Dat is 15 minuten om ze te maken en 15 minuten baktijd. En in die baktijd kun je natuurlijk prima ’n kopje thee gaan drinken ofzo.
Het deeg is dus ook prima geschikt om samen met kinderen te gebruiken. Sterker nog: het is zó handig verpakt dat ik de kinderen hierbij helemaal zelf aan het werk zet. Bij dit recept heeft papa dus niet geholpen (ok, ik heb de oven ingesteld). Je moet die trotse koppies eens zien als het klaar is… worstenbroodjes, prima gelukt, he-le-maal zelf gemaakt. Priceless!
Van dit recept maak je 12 worstenbroodjes. Wil je er meer? Verdubbelen kan altijd!

Ingrediënten:
- 1 blikje Danerolles petits pains deeg
- een blikje cocktailworstjes
- 1 ei, geklutst
- Sesamzaadjes, om te versieren
(ik gebruikte ’n mix van witte en zwarte sesam)
Bereiding snelle worstenbroodjes
Laat de cocktailworstjes uitlekken en haal het deeg voor de petits pains daarna uit de verpakking. Snijd de bolletjes deeg nu eenmaal doormidden en rol de stukjes deeg uit tot ’n lapje van zo’n 3 mm dik.
Rol elk cocktailworstje vervolgens in één van de lapjes deeg. Het deeg is lekker ‘bouncy‘, wat ervoor zorgt dat de zijkanten zichzelf meteen opvullen. Je hoeft de zijkanten dus niet dicht te vouwen.
Zorg ervoor dat de sluiting van het broodje (de naad) onder zit. Duw deze wel goed aan, zodat de broodjes tijdens het bakken niet openspringen.
Verwarm de oven nu voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de broodjes vervolgens op de bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei. Bestrooi de worstenbroodjes tenslotte met sesamzaadjes en plaats ze in de oven.
Bak de worstenbroodjes in zo’n 15 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




