Awa di lamunchi is een heerlijk verfrissend drankje op basis van limoen. Het is verrassend simpel te maken en iedereen zal het lekker vinden.
Op de Antillen drinken we dit zoete drankje wanneer het écht heet is. Vlak voor het regenseizoen lopen te temperaturen op tot soms wel 40 graden. In zo’n geval biedt een glaasje awa di lamunchi verkoeling.
Het drankje is héél makkelijk zelf te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn limoenen, suiker en water. Het suiker en een klein gedeelte van het water worden samen gekookt, zodat de suikerkristallen oplossen. Daarna wordt het sap van de limoenen toegevoegd. Als laatste wordt de dikke siroop aangelengd water naar smaak. Een kind kan de was doen!
Tip: om de calorieën terug te dringen kun je het drankje ook met stevia zoeten.
INGREDIËNTEN:
- het sap van 3 limoenen
- 100 gr kristal suiker
- 1 Liter water
BEREIDING AWA DI LAMUNCHI:
Kook de suiker met 100ml water.
De siroop is klaar wanneer alle suikerkristallen zijn opgelost.
Laat de siroop afkoelen.
Pers de limoenen uit en meng het sap met de siroop.
Voeg nu de rest van het water toe.
Serveer de awa di lamunchi met ijsblokjes.
Recept uit ons kookboek
Je vindt het recept van deze lekkere awa di lamunchi ook in ons kookboek ‘De Complete Antilliaanse Keuken. In dit boek vind je nog 300 andere traditionele recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben geprobeerd een compleet beeld te geven van de Antilliaanse keuken. Daarom kun je naast hoofdgerechten ook heerlijke snacks, taarten, drankjes en zelfs snoep in ons boek vinden.
Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een korte video bekijken waarin we even langs ELKE pagina van het boek bladeren:
Probeer ook eens
Ben je gek op siroop van tropische vruchten? Probeer dan ook eens deze stopi di tamarein (tamarindesiroop)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




