Awa di lamunchi Antilliaanse limoensiroop

Awa di lamunchi is een heerlijk verfrissend drankje op basis van limoen. Het is verrassend simpel te maken en iedereen zal het lekker vinden.

Op de Antillen drinken we dit zoete drankje wanneer het écht heet is. Vlak voor het regenseizoen lopen te temperaturen op tot soms wel 40 graden. In zo’n geval biedt een glaasje awa di lamunchi verkoeling.



Het drankje is héél makkelijk zelf te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn limoenen, suiker en water. Het suiker en een klein gedeelte van het water worden samen gekookt, zodat de suikerkristallen oplossen. Daarna wordt het sap van de limoenen toegevoegd. Als laatste wordt de dikke siroop aangelengd water naar smaak. Een kind kan de was doen!

Tip: om de calorieën terug te dringen kun je het drankje ook met stevia zoeten.

INGREDIËNTEN:

  • het sap van 3 limoenen
  • 100 gram suiker
  • 1 liter water

Antilliaanse limoensiroop awa di lamunchi

BEREIDING AWA DI LAMUNCHI:

Kook de suiker met 100ml water.

De siroop is klaar wanneer alle suikerkristallen zijn opgelost.

Laat de siroop afkoelen.

Pers de limoenen uit en meng het sap met de siroop.

Voeg nu de rest van het water toe.

Serveer de awa di lamunchi met ijsblokjes.