Home Recepten*gratis recepten Caribische mini pizza’s
Caribische mini pizza's recept Danerolles

Caribische mini pizza’s

door Linda Terrizzi

Deze lekkere mini pizza’s maak je met jerk chicken strips, kaas en een speciale saus van tomaat en ricotta. Juist die ‘roze saus’ maakt het speciaal! De pizza’s zijn in een handomdraai gebakken, omdat we gebruik maken van het pizzadeeg van Danerolles. En dat maakt ze weer super geschikt voor een gezellige picknick!

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… ok, je weet hoe dit verder gaat. Maar wat ik écht wil zeggen is dat het natuurlijk perfect weer is voor een gezellige picknick! En dat weer is nogal eens een problematische factor. Want je weet eigenlijk nooit ver van tevoren of het wel geschikt is om naar buiten te gaan. En je wil natuurlijk wel aankomen met lekkere, zelfgemaakte hapjes en gerechten die op hun beurt weer wat planning vereisen. Dat maakt het organiseren van een picknick niet makkelijk.

Voor dit soort dagen ben ik blij dat er producten zijn die ’t leven wat makkelijker maken. Zoals het kant en klare pizzadeeg van Danerolles. Want een echte pizza maak je het liefste zelf, maar dat deeg he… dat moet toch wel even enkele uren rijzen! En normaal (laten we zeggen: voor een pizza avondje) maak ik dat graag zelf, maar als ik ’s middags wil picknicken lukt ’t niet om het deeg ‘from scratch’ te maken. Ik wil wel, maar de tijd is er niet voor.

Het pizzadeeg van Danerolles

Danerolles ken je waarschijnlijk wel van ‘het croissantje op zondagochtend’. Bij ons in Sliedrecht zijn de winkels op zondag nog altijd dicht (ja, ook de supermarkt en de bakker) en is het dus onmogelijk om op zondagochtend een croissantje te kopen. Zelf maken gaat me écht boven mijn pet en een dag eerder kopen is gewoon… niet zo lekker.

Dan bieden de blikjes croissantdeeg van Danerolles dus uitkomst. Je haalt het deeg uit ’t blik, rolt het op en bakt het af. Het heeft niet eens tijd nodig om te rijzen! (dit voelt voor mij nog altijd ’n beetje als magie – hoe kan het zo snel zijn vorm terugkrijgen na het rollen?)

Maar wist je dat Danerolles naast croissantdeeg nog 6 andere producten heeft? Eén daarvan is dit pizzadeeg. Met één blikje pizzadeeg bak je 8 kleine mini pizza’s. Helaas is het pizzadeeg niet in elke supermarkt verkrijgbaar, maar niet getreurd: de blikjes met ‘petits pains deeg’ zijn voor dit recept eigenlijk net zo goed. Met alleen één klein verschil: in de blikjes petits pains deeg zit genoeg deeg voor 6 stuks. Heb je er 6 nodig, dan zijn ze perfect. En als je er meer mini pizza’s wilt, kun je natuurlijk twee blikjes nemen.

Het recept voor de mini pizza’s

We maken voor dit pizzarecept zelf saus van tomatenpuree en ricotta. Ook de saus is binnen een minuut of wat gemaakt, omdat we het niet koken.

Daarnaast beleggen we de mini pizza’s met Jamaicaanse ‘jerk chicken’. Omdat we voor snel gaan gebruik ik in dit geval kipfiletreepjes. Die zijn zó gaar en je kunt ze aan alle kanten kruiden, zodat ze lekker veel smaak krijgen.

In plaats van de kip kun je uiteraard ook je favoriete vleesvervanger gebruiken. Reepjes seitan of ‘kipstuckjes’ zijn daarbij mijn favoriet.

blank

Ingrediënten:

  • 1 blikje (70 gr) tomatenpuree
  • 100 gr ricotta
  • ½ tl gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blikje Danerolles pizzadeeg of petits pains deeg
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 100 gr Geraspte kaas (belegen)
  • 150 gr kipfilet, in reepjes
  • 2 el zonnebloemolie, om in te bakken

Om de kip te kruiden:

  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 cm gember, geraspt
  • ½ tl tijm (gedroogd)
  • Een snufje kaneel
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje geraspte nootmuskaat
  • 1 tl bruine suiker
  • Optioneel: een stukje hete (madame Jeanette) peper
blank

Bereiding Caribische mini pizza’s

Begin met het bakken van de kipfilet. Snijd de kip hiervoor in reepjes en kruid ze met de specerijen uit het laatste lijstje. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipreepjes hier enkele minuten in, totdat ze kleuren en bijna gaar zijn. Zet de kipstukjes even apart.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ga nu verder met het maken van de saus voor de mini pizza’s. Hiervoor meng je de tomatenpuree met de ricotta (koud) en voeg je de oregano, zout en peper naar smaak toe.

Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol elk bolletje deeg uit tot een cirkel van zo’n 15 centimeter in doorsnede. Doe er een flinke eetlepel van de saus op en beleg ze verder met de kip.

Bestrooi de mini pizza’s met wat van de geraspte mozzarella en de geraspte kaas. Ga zo door totdat alle pizza’s belegd zijn. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bak ze in zo’n 15 minuten gaar en goudkleurig. Eet smakelijk!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Caribische mini pizza's met deeg van Danerolles
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1681 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend