Home Blog Zoete barbecue broodjes met kaneel
zoete barbecue broodjes met kaneel recept met Danerolles

Zoete barbecue broodjes met kaneel

door Linda Terrizzi

Wanneer de regen straks ophoudt en de zon weer gaat schijnen is het tijd voor ’n gezellige barbecue. En dat betekent natuurlijk niet alleen maar vlees en hartige gerechten, maar er is ook ruimte voor iets zoets. Deze barbecue broodjes dus! Wij maakten deze zoete broodspiesen met suiker en kaneel. En die zijn in een handomdraai gemaakt met het Croissantdeeg XL van Danerolles.

Je kunt deze broodjes trouwens zowel op de barbecue als in de oven bakken. Dus ook wanneer het weer niet meewerkt kun je ze maken. Enne… je hebt ’t niet van mij, maar gevuld met slagroom zijn ze zo mogelijk nóg lekkerder!

zoete barbecue broodjes met kaneel recept met Danerolles

Het deeg van Danerolles

Voor dit recept van zoete barbecue broodjes gebruiken we het Croissantdeeg XL van Danerolles. Wij hebben zelf spiesen van zo’n 35 centimeter en het deeg voor één XL-croissant is precies genoeg om die in zijn geheel te omwikkelen. Het fijne van dit deeg is dat ’t al helemaal klaar is. Want het laatste wat je tijdens een barbecue wilt is tijd kwijt zijn aan nóg meer voorbereiding. Deeg kneden, laten rijzen, etc. In dit geval kun je het deeg uit het blikje halen, op maat snijden en de spiesen omwikkelen. Makkelijk, maar vooral: heel erg lekker!

Dit recept is voor 6 zoete barbecue broodjes. Heb je er meer nodig? Dan kun je twee of meer blikjes deeg kopen en wat extra suiker en kaneel gebruiken. Easy!

Ingrediënten:

zoete barbecue broodjes met kaneel recept met Danerolles

Bereiding zoete barbecue broodjes

Meng de suiker met de kaneel op een bord. Maak daarna het blikje Croissantdeeg XL open en snijd het deeg voor de broodjes los. Snijd de driehoekige lapjes deeg vervolgens in repen, die je ‘verstek’ aan elkaar plakt. Je hebt nu zes keer een lange reep croissantdeeg.

Wikkel hier de barbecuespiesen in en druk het deeg goed aan. Maak je handen vochtig met een beetje water en smeer hier de broodjes mee in. Bestrooi ze vervolgens aan alle kanten met de kaneelsuiker.

Verwarm de barbecue (of oven) voor op middelhoge temperatuur. Voor de oven is 180°C perfect. Bak de zoete barbecue broodjes in 12-15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens even afkoelen en… eet smakelijk!

zoete barbecue broodjes met kaneel recept met Danerolles

Probeer ook eens…

Ben je gek op zoete broodjes met kaneel? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse ‘pandushi di kokolishi‘!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Zoete barbecue broodjes met kaneel
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1358 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend