Chocoladetaart met advocaat botercrème recept antilliaans eten jurino

Chocoladetaart met advocaat botercrème

door Linda Terrizzi

Deze heerlijk decadente chocoladetaart is versierd met een zelfgemaakte botercrème met advocaat. Wat wil je nog meer?

Aan de buitenkant ziet deze taart er fris uit door de lichtgele botercrème. Niemand zal verwachten dat er onder deze laag ’n lekkere chocoladetaart op hen wacht!Je maakt de taart in een bakblik van 20 centimeter, waardoor je uitkomt op ’n taart voor ongeveer 12 personen. Gek op advocaat? Probeer dan ook eens onze pandushi met advocaatvulling.



INGREDIËNTEN:

Chocoladecake

  • 200 gr tarwebloem
  • 4 eieren
  • 200 gr suiker
  • 200 gr roomboter
  • 1/2 zakje (8 gr) bakpoeder
  • 40 gr cacaopoeder
  • 75 ml melk
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt
  • een snufje zout

Advocaat botercrème

  • 500 gr poedersuiker
  • 125 gr roomboter
  • 125 gr crisco*
  • 100 ml advocaat
  • optioneel: wat gele kleurstof

*Kun je geen crisco vinden? Gebruik dan nogmaals 125 gram roomboter

En verder:

  • slagroom en chocoladevlokken om te versieren

dripcake Chocoladetaart met advocaat botercrème recept antilliaans eten jurino

BEREIDING CHOCOLADECAKE:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een bakblik van 20 centimeter in met boter.



Meng de suiker, de roomboter en het zout in een kom en klop dit enkele minuten, zodat je een romig mengsel krijgt.

Voeg nu de eieren één voor één toe aan het mengsel, terwijl je goed blijft kloppen.

Doe als laatste de melk erbij en roer dit ook goed door, zodat het een homogeen mengsel wordt.

Meng de bloem met de cacao en het bakpoeder en meng dit voorzichtig door het beslag.



Roer als laatste de stukjes gehakte chocolade door het beslag.

Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in 65-70 minuten gaar.

Laat de cake afkoelen op een rooster terwijl je de advocaat botercrème gaat bereiden.


BEREIDING ADVOCAAT BOTERCRÈME:

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.

Klop de boter samen met de crisco met een elektrische mixer totdat het mengsel romig is.

Voeg ongeveer de helft van de poedersuiker toe, terwijl de mixer blijft kloppen.



Doe nu de advocaat en eventueel de kleurstof bij het mengsel, samen met de rest van de poedersuiker.

Klop de botercrème totdat het mengsel homogeen en héél luchtig is.


SAMENSTELLING CHOCOLADETAART:

Snijd de cake in twee lagen en vul hem met 1/3 van de botercrème.

Plaats de tweede laag cake op de eerste en smeer de bovenkant en de zijkanten van de taart met de botercrème af.

Versier de taart met opgeklopte toefjes slagroom, wat ‘pure’ advocaat en chocoladevlokken.

Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Chocoladetaart met advocaat botercrème - recept via Antilliaans-Eten.nl
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1994 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)