Home Recepten*gratis recepten Cheater’s pandushi met kokos en ananas
cheater's pandushi snelle versie recept Danerolles cinnamon swirl

Cheater’s pandushi met kokos en ananas

door Linda Terrizzi

De Antilliaanse pandushi is één van onze favoriete zoete broodjes. Je maakt ze met lekker zacht brooddeeg en een vulling van suiker en kaneel. Ook is er een versie met kokos en beide versies zijn natuurlijk even lekker.

Toch is er een klein nadeel aan het maken van de pandushi’s en dat is ’t brooddeeg altijd lang moet rijzen. Het maken van de broodjes is niet al teveel werk, maar dat wachten… het deeg heeft gewoon tijd nodig om luchtig te worden. Normaal plan ik het ruim van tevoren als ik pandushi’s ga maken. Dat moet ook wel, want met ruim twee uur rijstijd is dit niet iets wat je in een opwelling kunt maken.

En toch, en toch… soms heb je gewoon trek in ’n lekker zoet broodje en heb je geen zin om zo lang te wachten. Bovendien is ons recept voor de pandushi di kokolishi meteen voor 20 stuks. Soms wil je er gewoon ’n paar hebben. Niet moeilijk doen, gewoon lekker snel genieten. En dan biedt het kant en klare deeg van Danerolles uitkomst. Voor dit recept gebruiken we het deeg voor cinnamon swirls. Want wie oplet weet natuurlijk dat een pandushi eigenlijk wel héél dicht in de buurt komt van een lekkere cinnamon swirl!

blank

Het deeg van Danerolles voor pandushi

Een tijdje geleden werd me gevraagd of ik de verschillende producten van Danerolles wilde uittesten. Want Danerolles maakt dus (en dit wist ik ook niet!) niet alleen croissantdeeg. Ze hebben 7 verschillende soorten kant en klaar deeg dat je in de koeling van de supermarkt kunt vinden.

Eén daarvan is dit cinnamon swirl deeg. Speciaal gemaakt voor een lekker, opgerold kaneelbroodje. Als je voor de ‘normale’ versie met suiker en kaneel gaat hoef je zelf alleen nog een klontje boter toe te voegen. Zowel de suiker als de kaneel zit namelijk al (in een apart zakje) in de verpakking. Precies afgepast voor 6 broodjes. Handig!

Maar je kent me: ik moet overal toch altijd iets aan toevoegen. Daarom ga ik bij deze ‘cheater’s pandushi’ voor een vulling van versgeraspte kokos en ananas. En toe, ook nog even een snelle frosting van roomkaas er bovenop. De totale tijd voor het maken van deze broodjes? 30 minuten. En dat is inclusief 15 minuten baktijd… laten we beginnen!

blank

Disclaimer

Ik weet dat een aantal van onze lezers nu in de verdediging schiet en in gedachten zie ik hun gezichten al vertrekken. Ik zeg het alvast voor ze: “Dit is helemaal geen echte authentieke Antilliaanse pandushi! Jurino, dit is heiligschennis. Dit is niet traditioneel. Mijn oma draait zich om in haar graf!”.

Enne… ja, dat weet ik. Vandaar dat ik het ook cheater’s pandushi heb genoemd. Omdat het dus niet de originele versie is. Wil je liever de échte échte authentieke Antilliaanse pandushi maken en ben je van harte bereid om daar 2,5 uur voor te wachten? Top! Dan heb je dit recept nodig. Maar heb je – net als ik – weleens ’n dag waarop je niet al het werk wilt verrichten? Lees dan verder voor deze aangepaste en snelle versie!

Dit recept is voor 10-12 kleine broodjes. Ik snijd het cinnamon swirl deeg namelijk eerst doormidden.

Ingrediënten:

  • 1 blikje Danerolles cinnamon swirl deeg
  • 1 blik (300 gr) ananasstukjes
  • ½ kokosnoot
  • 1 ei, geklutst
  • 1 el roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • Enkele druppels limoensap
blank

Bereiding cheater’s pandushi

Schil de kokosnoot en rasp de helft ervan met een grove rasp. Laat de ananasstukjes goed uitlekken. Meng de kokossnippers met de ananas en zet deze even apart.

Verwarm de oven nu voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het cinnamon swirl deeg uit de verpakking en rol het voorzichtig uit. Snijd het deeg vervolgens in tweeën, waardoor je twee flinke rechthoeken krijgt.

Bestrooi het met de suiker en kaneel uit de verpakking (ik gebruikte voor dit recept de helft!) en verdeel er daarna de kokos en ananas over. Rol het deeg op en druk de uiteinden goed aan, zodat die tijdens het bakken niet open gaan.

Plaats de pandushi’s op de bakplaat en bestrijk ze met wat van het geklutste ei. Bak de broodjes vervolgens in zo’n 15-18 minuten gaar en goudkleurig.

Terwijl je broodjes afkoelen maak je de snelle frosting. Meng hiervoor de roomkaas met de poedersuiker en het limoensap. Doe dit in een spuitzak of rol er één van bakpapier. Knip ’n klein puntje af, zodat de frosting er in een dun straaltje uitloopt. Versier hier de broodjes mee. Eet smakelijk!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Cheater's pandushi met kokos en ananas - met deeg van Danerolles
Geplaatst op
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1192 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend