cocada kokada antilliaanse snoepgoed boka dushi kos dushi cocada pretu recept antilliaans eten jurino

cocada – Snoepgoed van geraspte kokos

door Linda Terrizzi

Cocada is heerlijk Antilliaans snoepgoed voor iedereen die een ‘Boka Dushi’ (sweet tooth) heeft. Het wordt op de Antillen het meest verkocht in kleine kraampjes op straat. Hier in Nederland moeten we het helaas zelf maken. Maar met ons recept wordt dat een fluitje van een cent! 

Het fijne van dit snoepgoed is dat je alle ingrediënten van dit snoepgoed gewoon in de supermarkt kunt vinden. Het is de kunst om de snoepjes goed droog te laten worden, zonder dat ze zó hard worden dat je er je tanden op breekt.Met een beetje oefening en de juiste techniek lukken jouw cocada’s elke keer perfect.

Ingrediënten:

De hoofdbestanddelen van de cocada zijn (natuurlijk!) geraspte kokos en suiker. Daarnaast gebruiken we ook een gedeelte gecondenseerde melk om ervoor te zorgen dat de cocada niet te hard wordt.

Het lekkerste is het, wanneer je vers geraspte kokos gebruikt voor dit recept. Mocht je geen zin hebben om te raspen, dan kun je uiteraard ook geraspte kokos uit de winkel nemen.

WAAR VIND IK HET RECEPT VOOR COCADA?

Je vindt het recept voor dit heerlijke snoepgoed natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.


de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Gek op kokos? Probeer dan ook eens onze kokoscake (mankaron)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse cocada / kokada
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1821 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)