bolo di ponche crema antilliaanse taart met likeur recept

Bolo di ponche crema – taart met Caribische likeur

door Linda Terrizzi

Bolo di ponche crema is één van de traditionele Antilliaanse taarten.

En eerlijk is eerlijk: wat is er nou méér Antilliaans dan een heerlijke Ponche Crema taart? De basis van de taart is een heerlijke botercake die wordt gevuld met pudding op basis van het (zelfgemaakte) drankje Ponche Crema.  Absoluut smullen!Basis voor het recept

We gebruiken voor het maken van deze taart een bolo di manteka. Deze machtige cake is de basis voor de meeste Antilliaanse taarten. Voor het recept van deze cake kun je hier klikken.

Ingrediënten

Daarnaast gaat er -hoe kan het ook anders- een flinke hoeveelheid ponche crema in de taart. Dit kun je in de winkel kopen onder de naam “ponche Kuba” of “ponche Caribe” (dit zijn de meest bekende merken).

Ook kun je bij dit recept gebruik maken van zelfgemaakte ponche Crema. Dit recept vindt je hier. Zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerste!

Recept voor bolo di ponche crema

Je kunt het recept voor de Bolo di ponche crema vinden in ons eerste boek ‘Nos Kushina Krioyo’.  In dat boek vind je naast de lekkerste koekjes en  taarten ook de beste snacks, hoofdgerechten, snoepgoed en dranken uit de Antillen.

In 106 recepten hebben we geprobeerd om onze ‘Krioyo’ keuken zo goed mogelijk samen te vatten. Daarom zijn er op dit moment al meer dan 12.000 exemplaren van het boek verkocht.

Wil je meer weten over ‘nos kushina krioyo’? Alvast de inhoudsopgave downloaden of een korte video bekijken waarin we langs elke pagina van het boek bladeren? Klik dan op de afbeelding hieronder:

nos kushina krioyo jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens

Ben je écht gek op ponche crema? Dan kun je dit heerlijke pistache-drankje of deze heerlijke variatie op tiramisú ook eens proberen – daar het drankje namelijk ook in. Alle recepten zijn natuurlijk het lekkerste wanneer je zelfgemaakte ponche crema gebruikt, maar uiteraard kun je ook een fles in de winkel kopen.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Bolo di ponche crema - traditionele Antilliaanse taart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1502 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)