Antilliaanse kroketten pasa palu pasapalo antilliaanse snacks

Antilliaanse kroketten

door Linda Terrizzi

Deze Antilliaanse kroketten worden gemaakt met gehakt, groenten en flink wat hete peper. Ze zijn steviger dan Nederlandse kroketten en worden meestal iets dunner uitgerold.

Recept voor Antilliaanse kroketten

Het recept van deze klassieke Antilliaanse snack is te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘ – natuurlijk in het hoofdstuk snacks. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welke recepten staan wél online?

Vind je het jammer dat het recept voor de kroketten alleen in ons boek staat en wil je nu al aan de slag met een lekkere, Antilliaanse snack? Deze recepten staan wel op de site & kunnen dus meteen worden gemaakt:

Ingrediënten

Naast gehakt als hoofdingrediënt, heeft dit recept nog andere smaakmakers. Zo gaan er verschillende groenten en kruiden door het mengsel en wordt het gebonden met bloem. Ook het korstje maken we natuurlijk zelf. Hiervoor gebruiken we onder andere een gedeelte paneermeel.Hete peper

In het recept maken we tevens gebruik van hete peper (madame Jeanette peper). Dit is natuurlijk naar smaak toe te voegen. Als je écht van pittig houdt, voeg je de hele peper toe. Eet je liever iets milder? Gebruik dan een halve peper, of laat hem helemaal weg.Tip: de meeste hitte zit in de zaadjes van de peper. Je kunt er daarom óók voor kiezen om de zaadjes te verwijderen en alleen het gekleurde gedeelte van de peper te gebruiken.

Antilliaanse kroketten invriezen

De kroketten zijn gemakkelijk van te voren te maken en in te vriezen. Zo heb je altijd wat lekkers in de vriezer dat je binnen enkele minuten kunt opwarmen. Door de lage temperatuur in de vriezer worden de kroketten lekker stevig en heb je bovendien minder kans op breuk. Een echte win-win situatie dus!

Ben je benieuwd welke Antilliaanse snacks nog meer geschikt zijn om van tevoren te maken en/of in te vriezen? Bekijk dan onze video!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse kroketten met gehakt en groenten - Antilliaans-eten.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2101 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)