Sopi rabu di baka is de Antilliaanse versie van ossenstaartsoep. We maken hem goed gevuld, zodat het een maaltijd op zich wordt. Deze soep doet het heel goed op koude dagen. De krachtige rundvleesbouillon geeft de soep smaak, terwijl de groenten hem goed vullen.
Op de Antillen wordt deze soep graag in het weekend gegeten, wanneer men genoeg tijd heeft. De soep is het lekkerst wanneer het vlees úren heeft kunnen trekken. Het merg uit de botten is dan helemaal gesmolten en voegt smaak en vet toe aan de bouillon.
Ingrediënten
Naast -natuurlijk- stukken ossenstaart, wordt deze soep onder andere gevuld met stevige wortelgroenten, zoals cassave, zoete aardappel en wortels. Daarnaast mogen natuurlijk ook de stukken maïskolf niet ontbreken. De bouillon maken we van allerlei smaakmakende groenten, kruiden en specerijen.
Toch hoef je voor deze ingrediënten niet langs een toko of speciaalzaak. Je kunt ze gewoon in de supermarkt vinden. Houd je van pittig? Dan kun je -naar smaak- madame Jeanette peper toevoegen aan de soep.
Recept voor sopi rabu di baka
Je vindt het recept voor sòpi rabu di baka op pagina 68 van het kookboek ‘Nos Kushina Krioyo‘. Omdat het zo’n traditioneel gerecht is, hebben we het recept opgenomen in het hoofdstuk ‘hoofdgerechten’ van ons eerste, traditionele kookboek. In dit boek vind je nog 106 andere traditionele recepten.
We hebben geprobeerd een compleet beeld te geven van de Antilliaanse keuken. Daarom kun je naast hoofdgerechten ook heerlijke snacks, taarten, drankjes en zelfs snoep in ons boek vinden.
Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een korte video van het boek bekijken waarin we even langs ELKE pagina bladeren:
Probeer ook eens
Ben je gek op traditionele Antilliaanse soep? Probeer dan ook eens onze kippensoep (sopi di galiña)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




