arros bruá Antilliaanse aros brua arroz antilliaans eten recept jurino rijst nasi

Arros bruá – Antilliaanse ‘fried rice’ / nasi

door Linda Terrizzi

Arros bruá is de Antilliaanse manier om restjes rijst, groenten en vlees op te maken. Het is onze versie van ‘fried rice’. Je kunt het gerecht zo rijk maken als je wilt.

Technisch gezien is dit één van de gerechten dat geen echt ‘standaard’ recept heeft. Net zoals de Indonesische nasi goreng en de Surinaamse moksi alesi, is het gewoon een manier om de restjes van de vorige dagen op te maken. Onze versie van kliekjesdag dus! De naam ‘arros brua’

De naam van dit gerecht is eigenlijk best grappig: het betekent letterlijk “rijst, door de war!” – omdat er zoveel verschillende ingrediënten in het gerecht zitten, lijkt het alsof alles maar zo’n beetje door elkaar is gegooid en dus ‘door de war’ zit. Zo zie je: we houden zo nu en dan wel van een functionele omschrijving als naam!

Ingrediënten in de arros brua

Je kunt echt van alles kwijt in dit gerecht. Stukjes kip, in plakjes gesneden worst of nasivlees…  het smaakt allemaal prima, zolang je ze samenbrengt met de traditionele kruiden en saus van de arros brua.

Vooral met de groenten kun je eindeloos variëren. Voeg er precies aan toe wat jij lekker vindt, zodat je jouw eigen versie van het gerecht maakt. Mocht je de rest van de week je best hebben gedaan en geen restjes over hebben, dan kun je ons recept aanhouden voor echte, traditionele Antilliaanse Arros Brua.

Het recept is voor 4 personen. In de bereiding heb ik rekening gehouden met het feit dat niemand van veel afwas houdt. Als je deze volgorde gebruikt, kun je alles achter elkaar in de wok doen en zo besparen op het aantal vieze pannen.

arros bruá Antilliaanse aros brua arroz antilliaans eten recept jurino rijst nasi


Waar vind ik het arros brua recept?

Je vindt het recept voor authentiek Antilliaanse arros bruá in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Probeer ook eens

Ben je gek op traditionele, Antilliaanse gerechten? Probeer dan ook eens onze stobá di galiña!
Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse arros bruá - fried rice / rijstgerecht recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 773 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)