Home collectiesAntilliaanse snacks Antilliaanse sùlt
Antilliaanse sùlt sult zult varkensoortjes varkensoren pekele zuur recept jurino

Antilliaanse sùlt

door Linda Terrizzi

Antilliaanse sùlt is een gerecht waarvoor geldt: “You either love it, or you hate it!” – het idee om varkensoren te eten zal veel mensen afschrikken, terwijl anderen zich niets lekkerders kunnen bedenken.

Traditiegetrouw wordt sùlt op de Antillen in december gegeten, rond de feestdagen. Het wordt meestal als hapje gegeten, eventueel met een stukje brood. Het is een gerecht dat zowel op Aruba, Bonaire als Curaçao voorkomt.Kenners zeggen dat het lekkerste van sùlt in het kraakbeen zit: Wanneer dit makkelijk door te bijten, maar nog wel krokant is, heb je het perfect klaargemaakt. Daarnaast is de smaak natuurlijk van groot belang. In ons recept gebruiken we verschillende groenten, kruiden en specerijen om het gerecht op smaak te brengen.

Waar kan ik het kopen?

Je vindt gezouten varkensoren bij slagerijen in de grote steden, maar ook bij Surinaamse of Chinese toko’s. Meestal moet je er even om vragen, omdat het geen product is wat slagers ‘zomaar’ in de vitrine leggen.

Recept voor Antilliaanse sùlt

Wil je dit jaar zélf ayaka’s maken? Dat kan met het recept in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. We delen daar elke dag leuke nieuwtjes, recepten, tips en andere updates. Wanneer je ons volgt, ben je ook altijd als eerste op de hoogte van nieuwe workshops en cursussen – en natuurlijk van onze andere aanbiedingen!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Photo credit: Lindsey van Helderen-RifaelaInformatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse sùlt - traditioneel kerstgerecht van Curaçao / Aruba / Bonaire
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1076 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend