tjauw mien surinaams antilliaans recept caribbean style chow mein

Tjauw Mien Caribbean style

door Linda Terrizzi

Tjauw Mien is een bekend gerecht op basis van noedels. De naam wordt soms op z’n Engels geschreven als Chow Mein. Het is oorspronkelijk Chinees, maar je vindt het ook in de Surinaamse en Caribische keuken.

Omdat er in elk land een eigen versie van de tjauw mien bestaat, vonden wij het een goed idee om deze ‘Caribische’ tjauw mien op te nemen in onze collectie.Op de Antillen kun je de tjauw mien al jaren vinden in bijna elk restaurantje dat krioyo eten verkoopt. Meestal kun je kiezen voor een versie met kip en één met varkensvlees.

Ons recept maakt gebruik van varkensvlees en broccoli die door de noedels gemengd worden. Het vlees heeft een heel speciale marinade, waardoor het een aparte smaak krijgt en een prachtige rode kleur.

tjauw mien surinaams antilliaans recept caribbean style chow mein

Ingrediënten

De tjauw mien maak je met eiernoedels. Deze pastasoort is iets krullend en heeft een stevige bite. Daarnaast gaan er in deze Caribische versie van het gerecht onder andere broccoli, wortel, paprika, gemarineerd varkensvlees en héél veel specerijen.

Als je van pittig eten houdt, doe je er natuurlijk ook nog madame Jeanette peper door. En anders kun je er altijd ’n beetje pika naast serveren, zodat iedereen zelf kan bepalen hoe heet hij dit gerecht eet.

Recept voor tjauw mien Caribbean style

Je vindt het recept voor dit heerlijke noedelgerecht in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens…

Ben je gek op Caribische bijgerechten? Probeer dan ook eens onze arroz moro (rijst met kidneybonen)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
Informatie:
Recept
Tjauw mien Caribbean style / Antilliaanse versie van chow mein
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1016 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)