Home Recepten*gratis recepten Curry van garnalen en sperziebonen
garnalencurry sperziebonen curry antilliaans caribisch jurino

Curry van garnalen en sperziebonen

door Linda Terrizzi

Garnalen en bonen doen het samen altijd goed, maar in deze curry komen de smaken wel héél goed tot hun recht.

Je kunt deze curry ook maken met snijbonen of kouseband i.p.v. sperziebonen. Het resultaat zal ook dan heerlijk zijn!



Dit recept is voor 4 personen.

INGREDIËNTEN:

  • 500 gr garnalen
  • een takje koriander
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 200 ml water
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 madame Jeanette peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 600 gr sperziebonen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

BEREIDING CURRY:

Was eerst de bonen en snijd de uiteindes eraf. Breek de bonen daarna doormidden.

Snijd vervolgens de paprika in blokjes en snipper de ui. Pers de knoflookteentjes uit.

Snijd nu de madame Jeanette peper en de koriander zeer fijn.



Pel daarna de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng ze met de olie, de koriander en de madame Jeanette peper en laat ze 15 minuten marineren.

Verhit vervolgens een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen (met de marinade) in 3 minuten gaar.

Zet de garnalen daarna apart en laat eventueel water uit de pan verdampen.

Fruit nu de ui nu in de overgebleven marinade. Voeg na 3 minuten ook de knoflook toe.



Voeg daarna de kerriepoeder, het zout en de peper toe. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes bakken.

Voeg nu de sperziebonen samen met de paprika en het water toe.

Zet de deksel tenslotte op de pan en laat het geheel zo’n 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg nu de garnalen weer toe.

Haal de pan van het vuur en roer het geheel daarna goed door.

Serveer de curry tenslotte met rijst of funchi.



Eet smakelijk!

tip 1: in plaats van sperziebonen kunnen ook snijbonen of kouseband worden gebruikt.

tip 2: voor een extra romige curry kun je het water vervangen door kokosmelk

Recept uit ons kookboek

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse curry natuurlijk ook  in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je daarnaast echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op garnalen? Probeer dan ook eens deze gebakken garnalen met kokos!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Curry van garnalen en sperziebonen
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1467 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend