garnalencurry sperziebonen curry antilliaans caribisch jurino

Garnalen en bonen doen het samen altijd goed, maar in deze curry komen de smaken wel héél goed tot hun recht.

Je kunt deze curry ook maken met snijbonen of kouseband i.p.v. sperziebonen. Het resultaat zal ook dan heerlijk zijn!



Dit recept is voor 4 personen.

INGREDIËNTEN:

  • 500 gr garnalen
  • een takje koriander
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 200 ml water
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 madame Jeanette peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 600 gr sperziebonen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

BEREIDING:

Was de bonen en snijd de uiteindes eraf. Breek de bonen doormidden.

Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Pers de knoflookteentjes uit.

Snijd de madame Jeanette peper en de koriander zeer fijn.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng ze met de olie, de koriander en de madame Jeanette peper en laat ze 15 minuten marineren.

Verhit een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen (met de marinade) in 3 minuten gaar.

Zet de garnalen apart en laat eventueel water uit de pan verdampen.

Fruit de ui nu in de overgebleven marinade. Voeg na 3 minuten ook de knoflook toe.

Voeg daarna de kerriepoeder, het zout en de peper toe. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes bakken.

Voeg nu de sperziebonen samen met de paprika en het water toe.

Zet de deksel op de pan en laat het geheel zo’n 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg nu de garnalen weer toe.

Haal de pan van het vuur en roer het geheel goed door.

Serveer de curry met rijst of funchi.

Eet smakelijk!

tip 1: in plaats van sperziebonen kunnen ook snijbonen of kouseband worden gebruikt.

tip 2: voor een extra romige curry kun je het water vervangen door kokosmelk