Antilliaanse bolo di glas

Bolo di glas – Glas in lood pudding

door Linda Terrizzi

De Bolo di Glas is een leuk nagerecht. Het is een gelatinepudding die niet moeilijk te maken is.

De mooie, doorzichtige stukken gekleurde pudding lijken precies op glas-in-lood ramen. Dit is natuurlijk ook waar de naam vandaan komt.



Zonder al teveel moeite kun je kinderen heel blij maken met de vrolijke kleurtjes van deze pudding. En ze smaken nog lekker ook!

Van dit recept maak je 1 grote pudding, of ongeveer 10-12 éénpersoons-puddinkjes. 

INGREDIËNTEN:

Voor de gekleurde stukken:

  • 1 pakje rode gelatinepudding
  • 1 pakje groene gelatinepudding
  • 8 gelatineblaadjes

Voor de witte pudding:



  • 500 ml koffiemelk
  • 250 ml zure room
  • 1 blik gecondenseerde melk met suiker (400 ml)
  • 10 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel amandel-essence
  • 1 theelepel vanille-essence

 BEREIDING BOLO DI GLAS:

Voor de gekleurde stukken:

Week 8 blaadjes gelatine.

Meng de rode gelatine met 250 ml heet water. Voeg hieraan 4 gelatineblaadjes toe en roer goed.

Voeg nu 250 ml koud water toe.

Giet de gelatine in een rechthoekige vorm en laat het een paar uur in de koelkast opstijven. (of nog beter: ’s nachts)



Maak de groene gelatine op dezelfde manier.

Snijd de gekleurde gelatine daarna in blokjes


En daarna…

Vet een bakvorm in met boter of olie. Leg de blokjes gekleurde gelatine in deze vorm.

Zet de vorm daarna in de koelkast.

Week nu de 10 blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.

Giet daarna de koffiemelk in een pan en laat het op een laag vuurtje een warm worden. (niet koken!) Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.



Meng vervolgens de gecondenseerde melk met de vanille essence en de amandel essence. Giet de opgewarmde koffiemelk hier in en roer het geheel goed door.

Voeg nu de zure room toe en roer nogmaals goed door.

Laat dit mengsel daarna goed afkoelen, omdat anders de gekleurde gelatine zal smelten!

Giet het mengsel vervolgens over de gekleurde gelatine in de puddingvorm.

Laat het mengsel nu minstens 3 uur in de koelkast opstijven. (maar liever langer)

Maak de rand van de pudding voorzichtig los van de vorm en stort de pudding vervolgens op een platte schaal.

Je kunt de bolo di glas nu in stukken snijden en serveren. Eet smakelijk!

tip: Met een paar druppels voedingsmiddelenkleurstof maak je nog meer verschillende kleuren en wordt de pudding nóg mooier!


Video Bolo di glas

In de volgende video laat Shainy Zolanski precies zien hoe je de bolo di glas maakt:


Probeer ook eens…

Ben je gek op Antilliaanse toetjes? Probeer dan ook eens onze beroemde kesio (flan)!

Social media

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Bolo di glas - Antilliaanse pudding
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1343 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)