Home Recepten*gratis recepten Kesio / quesillo – Zuid Amerikaanse flan
kesio quesillo kesiyo flan recept creme brulee antilliaans recept curaçao recipe

Kesio / quesillo – Zuid Amerikaanse flan

door Linda Terrizzi

Kesio is een traditioneel dessert dat in het Caribische gebied en Zuid-Amerika wordt gemaakt. Er is nogal wat te doen om de naam van dit gerecht. De Spaanssprekenden noemen het Quesillo, op de Antillen is het Kesiyo, de Europeanen zeggen liever flan en de Fransen zouden bijna denken dat het een crème brulee is.

Hoe dan ook, deze in-de-oven-gebakken pudding is heerlijk en vandaar is het, dat het over de gehele wereld op de één of andere manier gegeten wordt.



Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 blikken gecondenseerde melk met suiker
  • 400 ml volle melk
  • scheutje vanille-essence of zakje vanillesuiker
  • 200 gr suiker
  • 50 ml Amaretto of rum
  • (optioneel) halve geconfijte kersen
kesio quesillo antilliaans toetje dessert recept

Bereiding van de kesio:

Verhit de suiker in een droge pan, totdat alles donkerbruin en gesmolten is.

Stort de gesmolten suiker in een bakblik en bedek de bodem.

Klop de eieren los in een grote kom en voeg de gecondenseerde melk, volle melk en whisky of rum toe. Voeg een scheutje vanille-essence toe.

Dek het bakblik af met aluminiumfolie en plaats deze in een groter bakblik of schaal.



Vul de grotere schaal met water, zodat de pudding au-bain-marie zal worden gekookt.

Zet de schalen in een voorverwarmde oven. Bak de pudding ongeveer een uur op 180 graden.

Na een uur kun je met een stokje voelen of de pudding helemaal gestold is. – zo niet, dan mag hij nog iets langer bakken.

Laat de kesio afkoelen en snijd hem in stukken. Giet een beetje van de overgebleven karamel over elk stukje en maak af met een halve geconfijte kers.

Recept uit ons kookboek

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse kesio natuurlijk ook in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. Dit is trouwens één van de gerechten die van ons een paginagrote foto heeft gekregen, 

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Videorecept

Hieronder zie je de video van Shainy Zolanski. Zij maakt de kesio op bijna dezelfde manier. In haar filmpje kun je het proces ook heel goed volgen.

Veel succes bij het maken van de kesio! (maar als je het eenmaal hebt geprobeerd, merk je vanzelf dat het eigenlijk héél simpel is!)




Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse nagerechten? Probeer dan ook eens deze tiramisú met ponche crema!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Kesio / Quesillo - Antilliaans recept + VIDEO!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1255 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend