Li zijn traditionele Antilliaanse ijsjes. Je maakt ze door een mengsel van melk en vruchtensap te bevriezen in een bekertje. Simpel te maken dus, maar superrr-lekker!
Maak zelf de lekkerste ananas ijsjes met dit recept. De Antilliaanse lie – ijsjes zijn makkelijk te maken, zijn lekker romig en hebben geen speciale ijsmachine nodig.
Je maakt ze namelijk op dezelfde manier als vrieslolly’s: gewoon, in een vormpje in de vriezer.
Recept uit ons boek
Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?
Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:
Ingrediënten:
- 1 blik ananasschijven ( 400 gram, incl. siroop)
- 500 ml volle melk
- 150 gr poedersuiker
- enkele druppels amandelessence
Bereiding li di Anasa:
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer het geheel. Let op: Altijd ananas uit blik en NOOIT verse ananas gebruiken. Rauwe ananas maakt de melk namelijk bitter!
Giet het mengsel daarna door een zeef om stukjes te verwijderen.
Verdeel nu het mengsel over 6 – 8 plastic bekertjes.
Sluit de bekertjes vervolgens af met een stukje aluminiumfolie en steek in het midden een ijsstokje. (Door de folie blijft het stokje rechtop staan)
Zet de bekertjes tenslotte 24 uur in de vriezer. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op ananas? Probeer dan ook eens onze traditionele ananastaart!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




