Home collectiesAntilliaanse snacks Empana di karni – glutenvrije pasteitjes
empana empanadas di karni antilliaans recept snacks

Empana di karni – glutenvrije pasteitjes

door Linda Terrizzi

Onze empana di karni zijn lekkere, glutenvrije pasteitjes gemaakt van maïsmeel. Ze worden gevuld met gekruid gehakt. In bijna heel Latijns Amerika wordt wel een soort van empana / empanadas gegeten.

De Antilliaanse versie heeft zijn roots in Venezuela. Deze snack is anders dan de andere versies, omdat er gebruik wordt gemaakt van funchi (maïsmeel). Dit geeft de Antilliaanse empana zijn karakteristieke gele kleur en aparte textuur. Dit is goed nieuws voor mensen met een glutenallergie: de Antilliaanse empana’s zijn namelijk helemaal glutenvrij!Wij vullen onze empana nu met gehakt, maar bijna elke andere vulling kan natuurlijk ook! Je kunt hierbij denken aan plakjes kaas, aangemaakte tonijn of bakkeljauw… of  zelfs gebakken groenten!

blank

De prachtige empaná’s op bovenstaande foto zijn van Patricia Mathilda, die ze maakte aan de hand van ons recept.


Ingrediënten:

Het deeg van deze snack moet gemaakt worden met maïsmeel van het merk Harina P.A.N. – Dit Venezolaanse merk is namelijk het enige merk maïsmeel dat al is voorgestoomd. Dit is een heel belangrijk detail: met rauwe maïsmeel (van b.v. een Italiaans merk) kun je namelijk geen deeg maken!

Wanneer je rauw maïsmeel gebruikt, zal het water nooit worden opgenomen. Het is dus onmogelijk om er een empana of b.v. ayaka  of arepa van te maken.Voor de vulling gebruiken we in ons recept een mengsel op basis van rundgehakt. Natuurlijk zou je de empana’s ook met iets anders -bijvoorbeeld kaas of vis- kunnen vullen.

Recept voor Empaná di karni

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse empaná in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. Dit is trouwens één van de gerechten die van ons een paginagrote foto heeft gekregen, omdat het er op de foto al zo lekker uitziet!

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Empana di karni - Antilliaanse empanadas
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 767 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend