Home collectiesAntilliaanse snacks Empana di karni – glutenvrije pasteitjes
empana empanadas di karni antilliaans recept snacks

Empana di karni – glutenvrije pasteitjes

door Linda Terrizzi

Onze empana di karni zijn lekkere, glutenvrije pasteitjes gemaakt van maïsmeel. Ze worden gevuld met gekruid gehakt. In bijna heel Latijns Amerika wordt wel een soort van empana / empanadas gegeten.

De Antilliaanse versie heeft zijn roots in Venezuela. Deze snack is anders dan de andere versies, omdat er gebruik wordt gemaakt van funchi (maïsmeel). Dit geeft de Antilliaanse empana zijn karakteristieke gele kleur en aparte textuur. Dit is goed nieuws voor mensen met een glutenallergie: de Antilliaanse empana’s zijn namelijk helemaal glutenvrij!Wij vullen onze empana nu met gehakt, maar bijna elke andere vulling kan natuurlijk ook! Je kunt hierbij denken aan plakjes kaas, aangemaakte tonijn of bakkeljauw… of  zelfs gebakken groenten!

Recept voor de empana di karni

Dit recept is terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Natuurlijk in het eerste hoofdstuk, waarin alle lekkere Antilliaanse snacks staan. Wist je trouwens dat er in ons boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welke recepten staan wél online?

Vind je het jammer dat het recept voor de empana alleen in ons boek staat en wil je nu al aan de slag met een lekkere, Antilliaanse snack? Deze recepten staan wel op de site & kunnen dus meteen worden gemaakt:

blank

De prachtige empaná’s op bovenstaande foto zijn van Patricia Mathilda, die ze maakte aan de hand van ons recept.


Ingrediënten:

Het deeg van deze snack moet gemaakt worden met maïsmeel van het merk Harina P.A.N. – Dit Venezolaanse merk is namelijk het enige merk maïsmeel dat al is voorgestoomd. Dit is een heel belangrijk detail: met rauwe maïsmeel (van b.v. een Italiaans merk) kun je namelijk geen deeg maken!

Wanneer je rauw maïsmeel gebruikt, zal het water nooit worden opgenomen. Het is dus onmogelijk om er een empana of b.v. ayaka  of arepa van te maken.

Voor de vulling gebruiken we in ons recept een mengsel op basis van rundgehakt. Natuurlijk zou je de empana’s ook met iets anders -bijvoorbeeld kaas of vis- kunnen vullen.Informatie:
recipe image
Recept
Empana di karni - Antilliaanse empanadas
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1393 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend