Home Receptenhoofdgerecht Sopi di bonchi korá – kidneybonen soep
bonchi kora Antilliaanse soep rode kidneybonen sopi di boonchi korá antilliaans eten recept jurino

Sopi di bonchi korá – kidneybonen soep

door Linda Terrizzi

Sopi di bonchi kora is een heerlijk, traditioneel recept voor Antilliaanse rode (kidney)bonensoep. Een heerlijk ‘comfort food’ voor koude dagen. (ok… in de zomer smaakt hij minstens net zo lekker!) 

Door de rode bonen is de soep lekker stevig.  Het is een dikke (gebonden) soep die eigenlijk door kan voor maaltijdsoep. Door genoeg tijd en aandacht aan de soep te besteden, wordt het resultaat overheerlijk.Ingrediënten

Deze authentiek Antilliaanse soep wordt onder andere gemaakt van rode kidneybonen, zoutvlees en stukjes gerookte varkensstaart. Vind je dat laatste ingrediënt nou niet zo lekker klinken? Geen probleem! Je kunt het prima weglaten of vervangen voor nog wat extra zoutvlees of stoofvlees!

Recept voor sopi di bonchi kora

Je vindt het recept voor de sopi di boonchi korá in het kookboek Nos Kushina Krioyo. Daar staat hij samen met de traditionele ‘Sòpi rabu di baka’ (ossenstaartsoep) en de ‘Sòpi di Mondongo’ op twee pagina’s.

Sopi di bonchi kora is een heerlijk, traditioneel recept voor Antilliaanse rode (kidney)bonensoep. Een heerlijk ‘comfort food’ voor koude dagen. (ok… in de zomer smaakt hij minstens net zo lekker!) In ons eerste, traditionele kookboek hebben we geprobeerd om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de Antilliaanse keuken. Je vindt er meer dan 100 recepten in voor de lekkerste Antilliaanse snacks, soepen, stoofschotels, ijsjes, taarten en (natuurlijk) hoofdgerechten.

Het is een onmisbare collectie recepten voor iedereen die houdt van de traditionele, Antilliaanse keuken. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 exemplaren van het boek verkocht. De titel doet misschien anders vermoeden, maar… Het boek is natuurlijk in het Nederlands geschreven.

Door op onderstaande foto te klikken, kun je een korte video bekijken.  Daarin bladeren we alvast even langs ELKE bladzijde van het boek. Wel zo handig!

sopi mondongo sopi rabu di baka sopi boonchi kora antilliaanse soep recept


Probeer ook eens

Ben je gek op traditionele Antilliaanse soepen? Probeer dan ook eens onze versie van kippensoep (‘Sòpi di galiña’)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Sopi di bonchi kora - Recept voor Antilliaanse rode bonen soep
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1788 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend