Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten Red Velvet Cake
bolo di red velvet - red velvet cake, red velvet taart recept antilliaans jurino

Red Velvet Cake

door Linda Terrizzi

Ok, het is van oorsprong een taart uit de Verenigde Staten… maar net als met zoveel dingen is hij al heel lang ‘ingeburgerd’ op de Antillen en is de kans groot dat je daar ooit eens een stukje van deze lekkernij hebt geproefd!

De red velvet cake is een taart met een prachtige, dieprode kleur en een heerlijke, subtiele chocoladesmaak. De crème van witte chocolade en roomkaas geeft hem echt iets unieks.




Heb je geen zin om een hele taart te maken, of wil je eens iets anders? Maak van ditzelfde recept dan eens red velvet cupcakes! Net zo lekker en misschien beter geschikt als klein hapje.

Je maakt het beslag voor de cupcakes op precies dezelfde manier. Het enige verschil zit ‘m in de baktijd:

Een hele taart bak je in ongeveer 55 minuten, de cupcakes hebben zo’n 25 minuten nodig. Daarna versier je ze met een flinke toef van de frosting.

Dit recept is voor een taart van 22-24 centimeter doorsnee.




INGREDIËNTEN:

  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gr suiker
  • 6 eieren
  • enkele druppels rode voedingskleurstof*
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gr bloem
  • 100 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel baksoda**
  • 1 eetlepel azijn

* Gebruik voor het maken van de red velvet taart altijd GOEDE kleurstof! De kleurstof uit de toko redt ‘t écht niet bij deze lekkere chocoladetaart. Deze kleurstof van Wilton is ideaal… je hebt er maar enkele druppels van nodig en ook tijdens het bakken vervaagt de kleur niet!

** Kun je geen baksoda vinden? Vervang deze dan door 1 eetlepel/zakje bakpoeder en laat de azijn achterwege.

VOOR DE FROSTING:

  • 400 gr roomkaas (b.v. monchou)
  • 350 gr witte chocolade
  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur

Red Velvet cake bolo di red velvet taart antilliaans recept jurino


BEREIDING RED VELVET TAART:

Verwarm eerst e oven voor op 170°C. Vet een bakvorm (22-24 cm) in met boter.



Klop dan de boter met de suiker op totdat het geheel romig is.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en meng deze door de boter. Voeg nu ook de rode kleurstof toe.

Meng vervolgens de soda, de cacaopoeder en het zout door de bloem.

Voeg daarna de bloem en de karnemelk toe aan het beslag.  Voeg als laatste de vanille en de azijn toe.

Roer nu het mengsel goed door elkaar met een lepel. Het is belangrijk om het beslag niet te veel op te kloppen!

Stort het mengsel nu in de bakvorm en klop er even tegen om luchtbellen te verwijderen.




Bak de red velvet taart in ongeveer 55 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de frosting…


BEREIDING WITTE CHOCOLADE FROSTING:

Voor het maken van de frosting smelt je de witte chocolade au bain marie. Let op: witte chocolade smelt bij een temperatuur van slechts 40 graden!

Klop de roomkaas daarna met de witte chocolade en de boter tot een luchtig geheel. Zet de frosting voor het verwerken een half uur in de koelkast.

Besmeer elke laag van de cake nu met een beetje frosting en zet de volgende laag erop. Besmeer vervolgens de zijkanten en bovenkant van de taart.

Eet smakelijk!


Pin dit recept:
Red Velvet cake bolo di red velvet taart antilliaans recept jurino


Probeer ook eens

Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Op de foto: de Red Velvet cake van Tante Suiker

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di Red Velvet - Red Velvet taart
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 761 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »