Home Over ons: even kennismaken!

Over ons: even kennismaken!

door Linda Terrizzi

Over Antilliaans-eten.nl

In 2012 begon ik de website antilliaans-eten.nl met als doel ‘onze kushina krioyo’ (onze Creoolse keuken) over te dragen. Als liefhebber van koken -en eten!- kon ik op het internet goed terecht voor allerlei recepten uit de Surinaamse, Italiaanse en Chinese keuken, maar miste ik onze eigen Antilliaanse gerechten.

Ook om me heen merkte ik dat de Antilliaanse keuken in Nederland nog altijd niet de waardering krijgt die haar toekomt. Om die reden startte ik deze database van ‘krioyo’  recepten.

Binnen korte tijd groeide dit uit tot een waar succes. Antilliaans-eten.nl werd al snel de meest bezochte krioyo-website en ook op social media groeide onze fanbase gestaag. Mensen deelden hun recepten met ons en de database breidde zich dan ook snel uit. Met meer dan 200.000 maandelijkse bezoekers en een heel leger aan Facebook fans is Antilliaans-eten.nl de grootste online community op het gebied van heerlijk, Caribisch eten.

Eind 2015 verscheen ons eerste boek, ‘Nos Kushina Krioyo‘ – op dit moment zijn er meer dan 10.000 exemplaren verkocht wereldwijd. In 2016 kwam daar Nos Kushina Moderno‘ bij en als laatste ons zoete bakboek ‘Hé Dushi’ Ook dat boek liep als een trein. Uiteindelijk wonnen we aan het einde van het jaar de prestigieuze titel website van het jaar in de categorie ‘culinair’.

Jurino Ignacio antilliaans-eten.nl kushina krioyo antilliaanse recepten antilliaanse keuken

Over Jurino

“Ik ben een geboren en getogen Curaçaoenaar, van bouwjaar 1981. In het jaar 2000 verhuisde ik naar Nederland om daar te studeren aan de kunstacademie in Breda. Enige jaren later ontmoette ik mijn vrouw en heb ik besloten om permanent in Nederland te blijven. Met de toevoeging van drie lieve kinderen wonen we inmiddels al een decennium in Sliedrecht.

Zoals te verwachten, ben ik een groot liefhebber van de cultuur en keuken van de Antillen. Ik doe dan ook heel erg mijn best om deze zoveel mogelijk te documenteren. Het doet me soms pijn om te zien dat onze mooie cultuur zachtjes aan wordt verdrongen door een meer Amerikaanse cultuur van fastfood en gemak. Mede voor mijn kinderen vind ik het daarom belangrijk om zoveel mogelijk van de authentieke gerechten, gebruiken en tradities neer te schrijven.”

 

Samenwerking

Het is voor ons een eer om zo intensief bezig te mogen zijn met onze cultuur en cuisine. Om die reden staan we bij antilliaans-eten.nl ook graag open voor samenwerkingen om zo de kushina krioyo nóg meer bekendheid en waardering te kunnen geven. Heb je een leuk idee? Schroom niet en neem contact met ons op! Via het contactformulier op deze site bereik je ons het snelste.

 

 

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »