Even kennismaken!

door Linda Terrizzi

Over Antilliaans-eten.nl

In 2012 begon ik deze site met als doel onze ‘kushina krioyo‘ (Creoolse keuken) over te dragen. Als liefhebber van koken – en eten! – kon ik op het internet goed terecht voor allerlei recepten uit de Surinaamse, Italiaanse en Chinese keuken, maar miste ik onze eigen Antilliaanse gerechten.

Ook om me heen merkte ik dat de Antilliaanse keuken in Nederland nog altijd niet de waardering krijgt die haar toekomt. Omdat ik geloof dat hard werken beter is dan klagen, besloot om hier zelf verandering in te brengen.

Binnen korte tijd groeide de site uit tot een waar succes. Antilliaans-eten.nl werd de meest bezochte krioyo-website en ook op social media groeide onze fanbase gestaag. Mensen deelden hun recepten met ons en de database breidde zich snel uit. Met meer dan 250.000 maandelijkse bezoekers en een heel leger aan Facebook & Instagram fans is Antilliaans-eten.nl inmiddels al jaren de grootste online community op het gebied van lekker Caribisch koken.

Eind 2015 verscheen ons eerste boek, ‘Nos Kushina Krioyo‘.  In 2016 kwam daar ‘Nos Kushina Moderno‘ bij.  Uiteindelijk wonnen we aan het einde van het jaar de prestigieuze titel Website van het Jaar in de categorie culinair

Nog ’n jaar later verscheen ons bakboek ‘Hé Dushi‘  en in 2019 hebben we ons onderzoek naar de Caribische keuken afgerond met ons nieuwste, dikste én meest complete boek ‘De Complete Antilliaanse Keuken‘, met maar liefst 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao.

In totaal zijn er van onze boeken meer dan 75.000 exemplaren verkocht! 

Over Jurino

Aangenaam, ik ben Jurino en mijn volgers noemen me de ‘Super Dushi Chef’.

Ik ben een geboren en getogen Curaçaoënaar, van bouwjaar 1981. In het jaar 2000 verhuisde ik naar Nederland om daar te studeren aan de kunstacademie.

Enige jaren later ontmoette ik mijn vrouw en heb ik besloten om permanent in Nederland te blijven. Inmiddels woon ik al 18 jaar in Sliedrecht en ben ik vader van drie kinderen (2005, 2009 & 2012)

Zoals te verwachten, ben ik een groot liefhebber van de cultuur en keuken van de Antillen. Ik doe dan ook heel erg mijn best om deze zo nauwkeurig mogelijk te documenteren.

Het doet me soms pijn om te zien dat onze mooie cultuur zachtjes aan wordt verdrongen door een meer Amerikaanse cultuur van fastfood en gemak. Mede voor mijn kinderen vind ik het daarom belangrijk om zoveel mogelijk van de authentieke gerechten, gebruiken en tradities neer te schrijven.”

wbs

Samenwerking

Het is voor ons een eer om zo intensief bezig te mogen zijn met onze cultuur en cuisine. Om die reden staan we ook graag open voor samenwerkingen. Heb je een leuk idee? Schroom niet en stuur ’n mailtje naar jurino@talpanetwork.com

Translate »
error: Alert: Content is protected !!