Home Blog De snelle maaltijdbox van Ekomenu • review
radicchio review ekomenu maaltijdbox

De snelle maaltijdbox van Ekomenu • review

door Linda Terrizzi

“Wat ben ik jaloers op jouw vrouw en jou – volgens mij eten jullie elke dag zoveel lekkere dingen!” Deze reactie zie ik heel vaak terugkomen op social media. Dan moet ik elke keer even stiekem lachen. Soms zou ik dan willen dat ik jullie kon laten meekijken ‘bij ons thuis’. Want hoewel we elke dag met heel veel lekkere dingen werken, is onze eigen maaltijd niet altijd een feestje.

Vaak beginnen we ’s ochtends al met koken voor de website. Of voor ons nieuwe boek. Boodschappen doen, koken, bakken, de keuken opruimen… en dat zo’n 3 of 4 keer achter elkaar. Tegen vijven zijn we dan eindelijk klaar en kunnen we — jawel — gaan denken aan ons eigen avondeten.

Geen energie om te koken

Als je voor jezelf werkt is het heel makkelijk om de tijd te vergeten wanneer je bezig bent. Zo komt het dus best vaak voor dat we van 8 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s avonds aan het koken, fotograferen en schrijven zijn. En als het dan eindelijk tijd is om te stoppen en voor ons gezin te gaan koken is de ‘zin’ ver te zoeken.

Het is totaal niet glamorous, maar het gebeurt dus vrij regelmatig dat Linda en ik dan restjes eten van hetgeen we die dag hebben gemaakt. Dat zijn koude restjes van gerechten die totaal niet bij elkaar passen. Waren het broodjes? Dan eten we ’n broodje. Waren het gebakken aardappels? Dan eten we een paar koude aardappels. Wat rauwe groente erbij voor de vitamientjes en dat was ‘t. Gewoon, omdat we de energie er niet meer voor hebben om na zo’n werkdag opnieuw de keuken ondersteboven te gooien om écht iets te koken.

De Ekomenu maaltijdbox

Een tijdje geleden werd me gevraagd of ik de ‘snelle maaltijdbox’ van Ekomenu wilde uitproberen. In eerste instantie dacht ik: “huh, ik? Een maaltijdbox? Maar ik kan toch prima zélf recepten bedenken en uitwerken?” maar hoe langer ik erover nadacht, hoe logischer het werd: in de box die wij kregen van Ekomenu zaten ingrediënten voor drie tweepersoonsmaaltijden. De gerechten mochten we zelf op de website uitkiezen. De maaltijden zijn allemaal biologisch én gemakkelijk en snel te maken.

Op de dagen dat we lang aan het werk zijn, hebben we eigenlijk altijd wel iets voor de kinderen geregeld. Maar voor onze eigen maaltijd zou dit wel een uitkomst zijn. En aangezien de box voor twee personen is, leek ’t ons een leuke uitdaging om te kijken of de gerechten lekker zijn én of je ze echt zo snel kunt maken als er op de receptkaart staat.

Op de website van Ekomenu zochten we drie gerechten uit de categorie “lekker snel” die in onze box kwamen. Je kunt trouwens ook voor een andere (lifestyle) categorie gaan, bijvoorbeeld ‘gezin’, ‘koolhydraatarm’ of ‘vegan’. Echt handig – zo hoef je dus niet te rekenen of op te passen met ingrediënten wanneer je de gerechten voor je box uitkiest.

Radicchio met citroenspaghetti

Eén van de gerechten die ik voor ons had uitgekozen was deze gegrilde radicchio met citroenspaghetti en hazelnoten. Radicchio is een beetje bitter van smaak en ik weet dat onze kinderen daar niet van houden. Wij wel, dus hop — in de box! Die kwam ’n paar dagen later thuis en dat was ook meteen een dag waarna wij zoiets hadden van: “Worden het frietjes of wordt ’t Chinees?” Plot twist: het werd dus de citroenspaghetti van Ekomenu!

Op de receptkaart staat dat het 35 minuten kost om het gerecht te maken. Wij hebben de bereiding getimed en een béétje geoefende kok lukt dit ook in 20 minuten. Lekker snel dus!

De radicchio werd gegrild met olijfolie en citroenschil en dit ging samen met de gekookte spaghetti, rauwe spinazie en getoaste hazelnoten op ’n schaal. Ruim genoeg voor ons twee en lekkerrr! En geloof me, als je al ’n paar dagen restjes eet van dingen die niet zo gezond zijn is zo’n licht, snel en biologisch gerecht écht een uitkomst.

Eén klein minpuntje: aan het recept zou je zelf balsamicoazijn moeten toevoegen en die hadden wij niet. Het werd dus wat extra citroensap, wat overigens ook prima smaakte.

25% korting op de Ekomenu box

Ekomenu werkt op basis van een flexibel lidmaatschap. Dat houdt in dat je altijd zelf kunt kiezen hoeveel gerechten (en voor hoeveel personen) je ontvangt. Laat je Ekomenu elke week de booschappen doen? Prima! En heb je na ’n tijdje behoefte aan iets anders? Net zo prima!

Om je kennis te laten maken met de box van Ekomenu mag ik je 25% korting bieden. Als je een flexibel lidmaatschap kiest en afrekent met de code AE25EM , wordt de korting automatisch berekend. De code is geldig t/m 30 september 2021.

Ons oordeel over de box

De Ekomenu box is handig voor wanneer je geen tijd hebt om zelf boodschappen te doen óf geen zin hebt om te bedenken wat je wilt gaan eten. Het is een heel gemakkelijke manier om een prima gebalanceerde maaltijd binnen te krijgen die ook nog eens biologisch is. Zo wordt gezond eten wel héél makkelijk en fijn. Zeker wanneer je een bepaald dieet of voedingspatroon volgt (koolhydraatarm, glutenvrij, vegan, etc.) is het een fijne hulp bij het uitkiezen van je avondmaaltijd.

En met de lekkere recepten op de site, waarmee je zelf je box kunt samenstellen loop je eigenlijk geen risico dat er gingen tussen zitten die je niet lekker vindt. Aan de andere kant… het is wél een leuke manier om op een gemakkelijke wijze nieuwe gerechten te leren kennen. En voor ons is het dus ’n prima manier om toch gezond te eten op de momenten dat we eigenlijk geen zin meer hebben om te koken. Dus: Helemaal top!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)