Home collectiesAntilliaanse snacks De top 10 Antilliaanse snacks
Antilliaanse snacks hapjes top 10 allerlekkerste Antilliaanse snacks pastechi johnny cake kaasbal pikabal

De top 10 Antilliaanse snacks

door Linda Terrizzi

De Antilliaanse keuken staat bekend om zijn snacks. We hebben er véél van en ze zijn allemaal bijna even lekker! We zijn dan ook al zes jaar bezig om zoveel mogelijk lekkere recepten voor Antilliaanse snacks te verzamelen.

Toch merken we dat sommige recepten vaker bekeken worden dan anderen. Dus bij deze (op volgorde van aantal bezoeken per maand) de absolute top 10 van de Antilliaanse snacks… eet smakelijk alvast!

10 Pinda hérebépinda herebe antilliaans recept gekookte zoute pinda's

Op nummer 10 staan deze heerlijke gekookte pinda’s. Om pinda hérebé te maken, heb je rauwe pinda’s nodig. Deze kook je vervolgens enkele uren in flink gezouten water. Zo smaken de pinda’s anders dan anders. Door het koken lijken ze ‘n beetje op olijven. Niet knapperig dus, maar wel ontzettend lekker!


9 Antilliaanse (gehakt) kroketten

Antilliaanse kroketten pasa palu pasapalo antilliaanse snacks

De échte Antilliaanse kroketten worden gemaakt met een vulling van gehakt, groenten en kruiden. Ze zijn dus wat zwaarder en pittiger dan de Nederlandse variant. Natuurlijk mogen ze in deze top 10 niet ontbreken.


8 Soseshi den mansasoseshi den mansa palitos pasa palo pasa palu antilliaanse snacks

Soseshi den mansa zijn lekkere, Antilliaanse worstenbroodjes. We maken ze van luchtig (zelfgemaakt) brooddeeg. Dit deeg wordt daarna gevuld met een knakworstje. Zo wordt de snack goudbruin gebakken in de oven. Voor feesten maken we ze meestal een maatje kleiner: met een half knakworstje!


7 Banana hasábanana hasa gebakken banaan bakbanaan antilliaans recept jurino

Ze mogen niet ontbreken bij elke maaltijd: schijfjes gebakken bakbanaan! Het recept is simpel: we snijden de banaan in plakjes en bakken die daarna in een mengsel van olie en roomboter. Tenslotte laat je de bananen goed uitlekken en dit kleine bijgerechtje is al klaar.


6 Empanaempana di karni antilliaans recept

Antilliaanse empana wordt gemaakt met maïsmeel. Hiervan wordt deeg gemaakt, wat wordt uitgerold in cirkels. Het deeg wordt daarna dus gevuld, bijvoorbeeld met gehakt of kaas. Wanneer de empana weer wordt dubbelgevouwen, wordt hij in de hete olie gefrituurd. Een soort pasteitje dus!

Klik hier om #5 tot en met #1 te bekijken!

.

Informatie:
recipe image
Recept
De top 10 Antilliaanse snacks
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1151 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend