Home Recepten*gratis recepten Brigadeiros – Recept voor Braziliaanse choco-bonbons
brigadeiros recept Braziliaanse brigadeiro bonbons chocoladetruffels recept antilliaans eten

Brigadeiros – Recept voor Braziliaanse choco-bonbons

door Linda Terrizzi

Brigadeiros zijn heerlijke, Braziliaanse chocoladetruffels. Je maakt ze met maar 4 ingrediënten en ze zijn absoluut “fool proof”. Een heerlijk simpel recept, maar met een bijzonder lekker resultaat!

Braziliaans of Antilliaans?

Even ter verduidelijking: Ik ben er van op de hoogte dat Brazilië niet één van de Antilliaanse eilanden is ;) – Maar de smaak van het Braziliaanse lekkers komt héél dicht in de buurt van onze ‘kos dushi’. En de brigadeiros zijn dus een absolute aanwinst aan ons repertoire.Maak deze kleine lekkernijen voor feestjes, traktaties… of gewoon zó, bij de koffie!

INGREDIËNTEN:

  • 1 blikje (397 ml) gezoete, gecondenseerde melk
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 20 gr roomboter
  • hagelslag, vlokken of sprinkles om te versieren

BEREIDING BRIGADEIROS:

Laat de roomboter in een steelpannetje smelten. Let op: de boter mag NIET bruin kleuren! Voeg nu de inhoud van het blikje gecondenseerde melk toe en roer het geheel goed door elkaar.

Voeg tenslotte het cacaopoeder toe en roer totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.

Je merkt nu dat het mengsel een stuk dikker is dan daarvoor. Giet het mengsel in een schaal en laat het daar vervolgens in afkoelen. Wanneer de inhoud van de schaal op kamertemperatuur is gekomen, kun je balletjes draaien van het mengsel.  • Tip: strijk een klein beetje olie aan je handen om het rollen makkelijker te laten gaan.
  • Tip: Is het mengsel nog té zacht om balletjes van te maken? Zet het dan even in de koelkast.

Rol de balletjes tenslotte door de hagelslag en laat ze in de koelkast verder opstijven.

Varieer bij de laatste stap eens met vlokken, sprinkles, chocoladebolletjes of andere kleine snoepjes in plaats van de hagelslag. Eet smakelijk!


Probeer ook eens

In plaats van het traditionele mengsel van cacao en gecondenseerde melk, kun je voor deze bonbons ook eens een restje vulling van de bolo di cashupete gebruiken. Wanneer je deze van tevoren eerst koelt, kun je er ook prima balletjes van maken en die door de hagelslag rollen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Brigadeiros recept voor Braziliaanse bonbons / truffels
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 2288 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend