Home Recepten*gratis recepten Pinda hérebé – Gekookte zoute pinda’s
pinda herebe antilliaans recept gekookte zoute pinda's

Pinda hérebé – Gekookte zoute pinda’s

door Linda Terrizzi

De pinda herebe is nog zo’n échte Antilliaanse favoriet: heerlijke, gekookte zoute pinda’s! Je vindt ze overal op de Antillen.. en ze zijn ook zó lekker.. echt iets anders dan de geroosterde versie.

Ze doen misschien nog het meest denken aan olijven, omdat ze zo ongeveer op dezelfde manier gepekeld worden.

Recept uit ons boek

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio



De pinda’s zijn flink zout… vergeet dus niet om er een lekker glaasje Antilliaanse limoensiroop (“awa di lamunchi”) bij te nemen!

Let op met rauwe pinda’s!

Velen van jullie weten het natuurlijk al lang, maar… rauwe pinda’s zijn giftig! Om die reden vind je ze ook bijna niet in de ‘gewone’ winkels of op de markt. Het kan een hele zoektocht zijn om aan echte, rauwe pinda’s te komen.

Wij hebben alvast één adresje voor je: bij de grote, Chinese supermarkt ‘Amazing Oriental‘ kun je ze ter plekke (in de verschillende filialen) óf online kopen.

INGREDIËNTEN:

  • 1 pond RAUWE dop-pinda’s
  • 2 eetlepels zout
  • 1 liter water
  • *optioneel: een kruidenmix naar keuze om de pinda’s extra smaak te geven



BEREIDING PINDA HEREBE:

Was de ongepelde pinda’s in koud water. (Tip: om de kooktijd te verkorten, kun je gedroogde rauwe pinda’s eerst een nacht in koud water weken!)

Doe pinda’s, water en zout in een grote pan en laat het geheel zachtjes koken. (Als je een kruidenmix wil toevoegen, doe deze dan ook in het water) Let tijdens het koken goed op het water; als de pinda’s droog dreigen te koken, meer water toevoegen.

Laat de pinda’s een aantal uur koken. De kooktijd hangt sterk af van de versheid van de pinda’s: bij verse pinda’s (die net uit de grond komen) is twee uur al voldoende.

Gedroogde rauwe pinda’s hebben tussen de 4 en 6 uur nodig. Het is dus noodzakelijk dat je tussentijds steeds een pinda test om te zien of deze al ‘goed’ is.

Giet het water af, laat de pinda’s afkoelen en eet smakelijk!

*Tip: Als je de pinda’s in een snelkookpan kookt, mag je de kooktijd door 3 delen!




Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse snacks? Probeer dan ook eens onze traditionele pasteitjes (pastechi)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Pinda herebe / gekookte zoute pinda's. Recept voor Antilliaanse snack!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1820 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend