kolo stobá gestoofdde witte kool antilliaans recept

De kolo stobá is een heerlijk, klassiek Antilliaans gerecht. Het is lekker vertrouwd en de meesten zullen er dan goede herinneringen aan hebben. Dit gerecht bewijst maar weer: Ook de Europese invloeden zijn in de Antilliaanse keuken goed terug te vinden. De kolo stobá had bijna uit een Nederlands kookboek kunnen komen (alhoewel de meeste Nederlanders niet dol zijn op varkensstaart en zoutvlees). Deze gestoofde kool kan met rijst of funchi geserveerd worden. Het gerecht is voor zo’n 6 personen.

Recept voor kolo stobá

Je vindt het recept voor authentiek Antilliaanse kolo stobá op pagina 86 van ons kookboek ‘Nos Kushina Krioyo‘. In dat hoofdstuk vind je nog veel meer recepten voor heerlijke stoofschotels, soepen, salades en gebakken vlees of vis. In de rest van het boek vind je onder andere hapjes, gebak, snoepgoed en drankjes uit de traditionele Antilliaanse keuken.

Social media

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!