Home Receptenhoofdgerecht Kolo stobá – gestoofde witte kool
kolo stobá gestoofdde witte kool antilliaans recept

Kolo stobá – gestoofde witte kool

door Linda Terrizzi

De kolo stobá is een heerlijk, klassiek Antilliaans gerecht. Het is lekker vertrouwd en de meesten zullen er dan goede herinneringen aan hebben.

Dit gerecht bewijst maar weer: Ook de Europese invloeden zijn in de Antilliaanse keuken goed terug te vinden. De kolo stobá had bijna uit een Nederlands kookboek kunnen komen (alhoewel de meeste Nederlanders niet dol zijn op varkensstaart en zoutvlees). Deze gestoofde kool kan met rijst of funchi geserveerd worden.

Neem de tijd

Het geheim van een goede stobá zit ‘m natuurlijk in de lange bereidingstijd. Door de stoofschotel héél lang op een zacht pitje te laten sudderen, valt het vlees bijna vanzelf uit elkaar en wordt ook de groente heerlijk zacht.

Deze gerechten zijn dus bij voorkeur geschikt voor een (luie) zondagmiddag, als er niet op de klok gekeken hoeft te worden.

Ingrediënten

Naast witte kool gaat er in dit stoofgerecht (natuurlijk!) zoutvlees en varkensstaart. Kun je nou écht niet wennen aan dat laatste? Geen probleem: je kunt het prima weglaten of vervangen door extra zoutvlees.

Kook het vlees in alle gevallen wel even uit voordat je begint, want anders wordt de stobá al gauw té zout.

Daarnaast gaan er een aantal andere groenten en kruiden in die samen een heerlijke saus vormen. Natuurlijk wordt dit in het recept nog uitgebreid uitgelegd. Het recept, zoals het in het boek staat, is voor zo’n 6 personen.

Recept voor kolo stobá

Je vindt het recept voor authentieke, Antilliaanse kolo stobá op pagina 86 van ons kookboek ‘Nos Kushina Krioyo‘. In dat hoofdstuk vind je nog veel meer recepten voor heerlijke stoofschotels, soepen, salades en gebakken vlees of vis. In de rest van het boek vind je onder andere hapjes, gebak, snoepgoed en drankjes uit de traditionele Antilliaanse keuken.

Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video alvast ELKE pagina van het boek even bekijken!

Antilliaanse stoba di snijboonchi gestoofde snijbonen recept Jurino antilliaans eten krioyo


Probeer ook eens:

Ben je gek op traditionele, Antilliaanse gerechten? Probeer dan ook eens onze traditionele kippensoep (sopi di galiña)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Kolo stobá - Antilliaanse gestoofde witte kool / Stobá di kolo
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1937 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.




Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend