Home Receptenhoofdgerecht Kolo stobá – gestoofde witte kool
kolo stobá gestoofdde witte kool antilliaans recept

Kolo stobá – gestoofde witte kool

door Linda Terrizzi

De kolo stobá is een heerlijk, klassiek Antilliaans gerecht. Het is lekker vertrouwd en de meesten zullen er dan goede herinneringen aan hebben.

Dit gerecht bewijst maar weer: Ook de Europese invloeden zijn in de Antilliaanse keuken goed terug te vinden. De kolo stobá had bijna uit een Nederlands kookboek kunnen komen (alhoewel de meeste Nederlanders niet dol zijn op varkensstaart en zoutvlees). Deze gestoofde kool kan met rijst of funchi geserveerd worden.

Neem de tijd

Het geheim van een goede stobá zit ‘m natuurlijk in de lange bereidingstijd. Door de stoofschotel héél lang op een zacht pitje te laten sudderen, valt het vlees bijna vanzelf uit elkaar en wordt ook de groente heerlijk zacht.Deze gerechten zijn dus bij voorkeur geschikt voor een (luie) zondagmiddag, als er niet op de klok gekeken hoeft te worden.

Ingrediënten

Naast witte kool gaat er in dit stoofgerecht (natuurlijk!) zoutvlees en varkensstaart. Kun je nou écht niet wennen aan dat laatste? Geen probleem: je kunt het prima weglaten of vervangen door extra zoutvlees.

Kook het vlees in alle gevallen wel even uit voordat je begint, want anders wordt de stobá al gauw té zout.

Daarnaast gaan er een aantal andere groenten en kruiden in die samen een heerlijke saus vormen. Natuurlijk wordt dit in het recept nog uitgebreid uitgelegd. Het recept, zoals het in het boek staat, is voor zo’n 6 personen.

Recept voor kolo stobá

Het recept van deze klassieke Antilliaanse stobá is te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welke recepten staan wél online?

Vind je het jammer dat het recept voor de kolo stobá alleen in ons boek staat en wil je nu al aan de slag met een lekkere, Antilliaanse stoofschotel? Deze recepten staan wel op de site & kunnen dus meteen worden gemaakt:

Informatie:
recipe image
Recept
Kolo stobá - gestoofde witte kool op z'n Antilliaans (met zoutvlees)
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1304 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend