Home collectiesAntilliaanse snacks Balchi di piská (visballetjes)
Antilliaanse balchi di piska bakkeljauw balletjes fritta's frittas bakijou

Balchi di piská (visballetjes)

door Linda Terrizzi

Balchi di piská zijn heerlijke hapjes voor mensen die van vis houden. De sterke smaak van de bakkeljauw wordt door de aardappelen iets afgezwakt, zodat het een vriendelijk gerechtje wordt.

De toegevoegde groenten en kruiden geven deze snack een heerlijke, licht pittige smaak. Echt weer eens iets anders dan anders. Verras je gasten eens met deze vrij onbekende snack. Succes gegarandeerd!Ingrediënten

We maken deze balletjes met gezouten vis (bakkeljauw). Vroeger werd het zouten van vis gebruikt als manier om de vis langer goed te houden. Tegenwoordig weten we dat het naast houdbaarheid ook een flinke lading smaak meegeeft.

Je kunt bakkeljauw daarom nog steeds in de meeste toko’s vinden. Hoewel het vroeger een ingrediënt was voor arme mensen, is het tegenwoordig misschien zelfs iets duurder dan verse vis.

Naast bakkeljauw gebruiken we ook verschillende groenten en kruiden om de visballetjes op smaak te brengen. En naast smaak, geven deze groenten óók nog een beetje kleur mee aan de inhoud. Lekker vrolijk!

Recept voor Antilliaanse balchi di piská

Dit recept is terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Natuurlijk in het eerste hoofdstuk, waarin alle lekkere Antilliaanse snacks staan. Wist je trouwens dat er in ons boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welke recepten staan wél online?

Vind je het jammer dat het recept voor de balchi di piská alleen in ons boek staat en wil je nu al aan de slag met een lekkere, Antilliaanse snack? Deze recepten staan wel op de site & kunnen dus meteen worden gemaakt:

Bewaren / invriezen

Het fijne van deze Antilliaanse visballetjes is, dat je ze ruim van tevoren kunt maken en invriezen. Zo kun je in één keer een flinke voorraad maken die je later alleen nog maar hoeft af te  bakken. Dat afbakken kan het beste in de frituur, maar ook in de airfryer krijg je een prima resultaat!

Antilliaanse balchi di piska bakkeljauw balletjes fritta's frittas bakijou
Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse balchi di piská / bakkeljauw balletjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1255 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend