Home collectiesAntilliaanse snacks Balchi di piská (visballetjes)
Antilliaanse balchi di piska bakkeljauw balletjes fritta's frittas bakijou

Balchi di piská (visballetjes)

door Linda Terrizzi

Balchi di piská zijn heerlijke hapjes voor mensen die van vis houden. De sterke smaak van de bakkeljauw wordt door de aardappelen iets afgezwakt, zodat het een vriendelijk gerechtje wordt.

De toegevoegde groenten en kruiden geven deze snack een heerlijke, licht pittige smaak. Echt weer eens iets anders dan anders. Verras je gasten eens met deze vrij onbekende snack. Succes gegarandeerd!Bewaren / invriezen

Het fijne van deze Antilliaanse visballetjes is, dat je ze ruim van tevoren kunt maken en invriezen. Zo kun je in één keer een flinke voorraad maken die je later alleen nog maar hoeft af te  bakken. Dat afbakken kan het beste in de frituur, maar ook in de airfryer krijg je een prima resultaat!

Ingrediënten

We maken deze balletjes met gezouten vis (bakkeljauw). Vroeger werd het zouten van vis gebruikt als manier om de vis langer goed te houden. Tegenwoordig weten we dat het naast houdbaarheid ook een flinke lading smaak meegeeft.

Je kunt bakkeljauw daarom nog steeds in de meeste toko’s vinden. Hoewel het vroeger een ingrediënt was voor arme mensen, is het tegenwoordig misschien zelfs iets duurder dan verse vis.

Naast bakkeljauw gebruiken we ook verschillende groenten en kruiden om de visballetjes op smaak te brengen. En naast smaak, geven deze groenten óók nog een beetje kleur mee aan de inhoud. Lekker vrolijk!Recept voor Antilliaanse balchi di piská

Antilliaanse balchi di piska bakkeljauw balletjes fritta's frittas bakijou

Je vindt het recept voor authentiek Antilliaanse balchi di piská op bladzijde 64 van ons kookboek ‘Nos Kushina Krioyo‘… natuurlijk in het hoofdstuk ‘snacks’. Naast de lekkerste Antilliaanse snacks vind je daar ook heerlijke hoofdgerechten, soepen, stoofschotels en natuurlijk taarten, koekjes en dranken. We hebben geprobeerd om de Antilliaanse keuken in meer dan 100 recepten zo compleet mogelijk weer te geven.

Het boek is te bestellen via onze webwinkel of bij elke andere (internet)boekhandel.

nos kushina krioyo jurino ignacio antilliaans kookboek


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse balchi di piská / bakkeljauw balletjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2219 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend