Home Recepten*gratis recepten Gebakken bakbanaan in deeg
baka bana pisang goreng banana fritters bakbanaan recept surinaams indonesisch antilliaans

Gebakken bakbanaan in deeg

door Linda Terrizzi

Banana fritters vindt bijna iedereen lekker! De meest gebruikelijke manier om bakbananen te bakken is op de Antillen ‘gewoon’ als schijfjes in een laagje olie. Maar wie trek heeft in een écht lekkere snack, bakt ze natuurlijk op deze manier!

Door de bakbananen een laagje van beslag te geven, maak je er iets heel speciaals van. Een lekker zoete snack die je los of bij ‘t avondeten kunt eten.



Baka bana of pisang goreng

Overal waar de mooie, grote bakbananen voorkomen heb je een vorm van deze ‘banana fritters’: gefrituurde bananen in een beslagje. En in bijna elke keuken is het recept ongeveer gelijk. In Suriname noemen ze deze snack ‘baka bana’ en de Indonesiërs zouden zeggen dat het ‘pisang goreng’ is.

Op de Engelstalige eilanden van de Cariben noemen ze deze lekkere hapjes ‘banana fritters’, dus bij gebrek aan een “officiële” titel in het Papiamentu, houden we die naam maar aan.

INGREDIËNTEN:

  • 3 bakbananen
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr maizena
  • 50 gr suiker
  • een snufje zout
  • 200 ml spa rood of sprite
  • zonnebloemolie om in te bakken

BEREIDING BANANA FRITTERS:

Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, de maizena en het zout in een grote kom.

Voeg hier voorzichtig de spa rood / sprite aan toe en roer totdat je een dik beslag hebt.



Schil de bakbananen en snijd ze door midden.

Snijd beide stukken banaan nu in 4 plakken (in de lengte)

Verhit de olie in een wok of pan.

De olie dient ongeveer 175 graden te zijn.



baka bana pisang goreng banana fritters bakbanaan recept surinaams indonesisch antilliaansDompel elk stuk banaan in het beslag en frituur ze in enkele minuten totdat het korstje goudbruin is.

Laat de bananen uitlekken op keukenpapier.

Eet smakelijk!

tip: in Suriname eten ze deze ‘baka bana’ met pittige pindasaus – zeker een idee om eens te proberen!


Probeer ook eens

Ben je gek op banaan? Probeer dan ook eens deze traditionele gebakken bakbanaan in schijfjes (banana hasá)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!



Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
banana fritters RECEPT: bakbanaan in beslag - baka bana / pisang goreng
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1948 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend