groenteburger groentenburger van Wayne recept

Wayne’s groenteburger

door Linda Terrizzi

Wayne’s groenteburger is écht even anders dan de vegetarische burgers uit de winkel.

Deze heerlijke, vegetarische burger kun je namelijk helemaal ‘from scratch’ maken. Door de grote hoeveelheid groenten die erin zit, krijg je meteen een flinke dosis vitaminen binnen. Hij is niet zwaar, en daardoor extra geschikt om te eten met een lekker broodje.



Wayne maakt zijn groenteburger af met saus, gebakken uitjes en een plakje kaas. Maar je kunt hier zelf natuurlijk mee variëren. Bijna elke saus past bij de burger… dat is echt een enorm voordeel!

Recept voor Wayne’s groenteburger

Wayne leerde ons zijn beroemde groenteburger maken – en die mag er zijn! Je vindt het recept van Wayne én zijn verhaal ook in ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘.

In dat boek vind je nog véél meer lekkere recepten uit de Caribische keuken. Wil je alvast even zien wat er precies in staat? Geen probleem! Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een korte video bekijken waarin we langs elke bladzijde bladeren.

Natuurlijk kun je ook de inhoudsopgave downloaden als je dat liever hebt… wel zo makkelijk!

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek

Ingrediënten:

  • 200 gr broccoli
  • 200 gr groene asperges
  • 150 gr maïs
  • 1 middelgrote ui
  • 1/2 rode paprika
  • 2 wortels
  • 100 gr champignons
  • 2 eieren
  • 100 gr tarwebloem
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook
  • (olijf)olie om in te bakken

    En verder:
  • 4 zachte witte broodjes
  • 4 plakjes smeltkaas (cheddar)
  • 1 tomaat, in plakjes
  • mayonaise en/of ketchup
  • gebakken uitjes (bawang goreng)

Bereiding van Wayne’s Groenteburger

Snijd de onderste, houtachtige stukken van de asperges af (ca 1 centimeter) en kook de asperges in ongeveer 10 minuten beetgaar. Leg de asperges daarna in een kom met koud water.

Wanneer ze afgekoeld zijn, kun je de asperges in stukken van ongeveer 1 centimeter snijden. Schil de wortels en rasp ze grof. Snijd vervolgens de
champignons, de ui, de paprika en de broccoli in kleine stukjes. Pers de knoflookteentjes en voeg alle groenten bij de asperges.

Voeg nu de eieren, samen met de tarwebloem, het zout en de peper toe en meng alle ingrediënten tot een dikke massa.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin telkens 2 eetlepels van het beslag tot een flinke groenteburger. Keer de burgers tijdens het bakken enkele malen om, totdat beide kanten goudbruin kleuren.



Snijd de broodjes open en besmeer ze met de mayonaise en ketchup. Leg op elk broodje een groentenburger, een plakje kaas en een schijfje tomaat.

Bestrooi het geheel met gebakken uitjes en leg de bovenste helft van het broodje bovenop.

Tip: wordt het broodje met de burger te dik om te blijven staan, steek er dan een cocktailprikkertje in!


Probeer ook eens

Ben je gek op burgers? Probeer dan ook eens onze Johnny Cake burger!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Informatie:
Recept
Wayne's groenteburger - recept voor de lekkerste vegetarische burger
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 711 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)