Home collecties Galiña na Fornu
galiña na fornu antilliaanse kip uit de oven recept galinja

Galiña na Fornu

door Linda Terrizzi

Galiña na Fornu is heerlijke Antilliaanse ‘kip uit de oven’. Je maakt het onder andere met sinaasappel, paprika en (voor wie er van houdt) hete pepers.

We gebruiken voor dit recept drumsticks of kippenbouten waar het bot nog in zit. Hierdoor gaart het vlees langzaam in de oven en krijgt het gerecht veel smaak.Wanneer de galiña na fornu uit de oven komt, ruikt het hele huis lekker. Bonus: het gerecht ziet er ook nog eens prachtig en kleurrijk uit, dus fleurt het je hele maaltijd op! Samen met een frisse salade en een lekker rijstgerecht maak je er een compleet feest van.

galiña na fornu antilliaanse kip uit de oven recept galinja

Ingrediënten

Naast -natuurlijk!- kip, gaat er in dit gerecht onder andere ook paprika, madame Jeanette pepers en sinaasappels. Als je niet van pittig houdt, of als er bijvoorbeeld kinderen mee-eten, kun je de madame Jeanette peper achterwege laten. In dat geval kun je naast de maaltijd ’n potje pika (sambal) serveren, zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel hitte zijn of haar eten krijgt.

Recept voor galiña na fornu

Je vindt het recept voor dit traditionele Antilliaanse kipgerecht natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’. Dit is trouwens één van de gerechten die van ons een paginagrote foto heeft gekregen, omdat het er zo feestelijk uitziet!

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacioSocial media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Galiña na fornu / Antilliaanse kip uit de oven - recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2140 Review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)