Salada di batata is de traditionele, Antilliaanse versie van een aardappelsalade. Hij is lekker gevuld met verschillende groenten, ei en ham. Wie durft, voegt er nog ’n beetje sambal van Madame Jeanette peper aan toe!
Deze heerlijk simpele salade is speciaal lekker op warme dagen. Hij doet ’t ook prima als aanvulling van een feestbuffet of barbecue.
Dit recept is voor 4-6 personen.
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen, geschild
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 takjes bladselderij, fijngesneden
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 wortel, geraspt
- 100 gr hamblokjes
- 6 augurken, fijngehakt
- 4 hardgekookte eieren, in plakjes
- enkele blaadjes (boter)sla
- 1 tomaat, in plakjes
- zout en peper naar smaak
Bereiding Antilliaanse aardappelsalade:
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Giet daarna het water af en stamp de aardappelen fijn.
Laat de aardappelen vervolgens afkoelen.
Meng nu alle ingrediënten, behalve de eieren, de sla en de tomaat, door elkaar.
Wil je een beetje pika aan het recept toevoegen? Dan is dit het moment om dat te doen!
Leg daarna de slablaadjes op een bord en stort de salade erop.
Versier de salade tenslotte met plakjes hardgekookt ei en tomaat.
Probeer ook eens
Ben je gek op salade? Probeer dan deze frisse salade met ananas en komkommer eens!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


