Home Recepten*gratis recepten Chutney van groene tomaten
chutney van groene tomaten tomatenchutney antilliaans eten jurino recept

Chutney van groene tomaten

door Linda Terrizzi

Deze groene tomaten chutney is heerlijk op je broodje hotdog… bij de barbecue en zélfs over de rijst. De zurige smaak van de groene tomaten maakt de chutney lekker fris, terwijl de specerijen smaak toevoegen.

Tip: serveer het bij heerlijke gegrilde kip, spare ribs of als dipsaus voor Antilliaanse kaasballetjes!



Van dit recept maak je een flinke pot chutney, zeker genoeg voor een aantal maaltijden. Je kunt deze in gesteriliseerde potjes gieten terwijl het nog heet is. Op die manier kun je het heel lang bewaren. Natuurlijk kun je het ook ‘gewoon’ in een potje of bakje in de koelkast zetten. In dat geval hou je het zo’n 7 dagen goed. (gekoeld)

INGREDIËNTEN:

  • 1 liter fijngesneden groene tomaten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels zout
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 4 kruidnagelen
  • 200 ml azijn (gedistilleerd of wijnazijn)

chutney van groene tomaten tomatenchutney antilliaans eten jurino recept

BEREIDING GROENE TOMATEN CHUTNEY:

Snijd de tomaten fijn en snipper de uien.

Snijd vervolgens de paprika’s en de selderij in blokjes



Meng de groente in een grote kom en strooi het zout erover.

Roer het geheel goed door elkaar en laat het zo minstens een uur staan.

Het zout trekt ‘n gedeelte van het water uit de groenten. Giet dit af met behulp van een zeef.

Na het uitlekken doe je de groenten, samen met de overige ingrediënten, in een pan.



Verhit het geheel terwijl je goed roert.

Als het mengsel kookt, zet je het vuur heel laag.

Laat de chutney zo’n 20 minuten zachtjes koken en zet daarna het vuur uit.

Je kunt de chutney in gesteriliseerde glazen potten gieten en zo heel lang bewaren.

Als een potje open is geweest, kun je de chutney zeker nog een week in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!



chutney van groene tomaten tomatenchutney antilliaans eten jurino recept

Informatie:
recipe image
Recept
Chutney van groene tomaten
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1025 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend