Home Recepten*gratis recepten Antilliaanse kaasballetjes
Antilliaanse kaasballetjes recept kaasbal kaasballen antilliaans eten snacks pastechi johnny cake jurino

Antilliaanse kaasballetjes

door Linda Terrizzi

De Antilliaanse kaasballetjes zijn een makkelijke en snelle toevoeging aan elk feestbuffet. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en bijna iedereen kan ze waarderen. Het is altijd leuk om warme hapjes te serveren op een feest en hiervan maak je er héél snel héél veel!

Recept uit ons boek

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Al jaren is het recept van deze kaasballetjes één van onze meest opgevraagde recepten. En terecht: de bereiding is heel eenvoudig en het resultaat is altijd goed!

Met dit recept maak je ongeveer 50 kaasballetjes

INGREDIËNTEN:

  •  3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 gram geraspte belegen kaas
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • zonnebloemolie om in te frituren

BEREIDING ANTILLIAANSE KAASBALLETJES:

In deze video laat ik zien hoe je de Antilliaanse kaasballetjes maakt. Lees je liever? Het recept staat er natuurlijk onder!

Roer alle droge ingrediënten (de meel, het bakpoeder, de peper, het zout en de kaas) goed door elkaar.

Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak dan van het geheel een deeg.



Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je meer water toevoegen.

Vorm daarna kleine balletjes van het deeg, zo groot als een walnoot

Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!

Verhit daarna de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes tenslotte in de olie tot ze goudgeel van kleur zijn.

Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij!

Laat de kaasballetjes daarna uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn. – Eet smakelijk!



Antilliaanse snacks hapjes top 10 allerlekkerste Antilliaanse snacks pastechi johnny cake kaasbal pikabal


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens

Ben je gek op kaas? Probeer dan ook eens deze lekkere gevulde kaasstengels (deditos) of deze traditionele ovenschotel (keshi yená)

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse Kaasballetjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2181 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend