Antilliaanse kaasballetjes recept

De Antilliaanse kaasballetjes zijn een makkelijke en snelle toevoeging aan elk feestbuffet. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en bijna iedereen kan ze waarderen. Het is altijd leuk om warme hapjes te serveren op een feest en hiervan maak je er héél snel héél veel!

Met dit recept maak je zo’n 50 Antilliaanse kaasballetjes.



INGREDIËNTEN:

  •  3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 gram geraspte belegen kaas
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels water
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • zonnebloemolie om in te frituren

 

BEREIDING:

In deze video laat ik zien hoe je de Antilliaanse kaasballetjes maakt. Lees je liever? Het recept staat er natuurlijk onder!

Roer alle droge ingrediënten (de meel, het bakpoeder, de peper, het zout en de kaas) goed door elkaar.

Voeg hieraan de eieren en het water toe en maak van het geheel een deeg.

Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je meer water toevoegen.

Vorm kleine balletjes van het deeg, zo groot als een knikker

Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de balletjes uiteindelijk groter!

Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur de kaasballetjes hierin tot ze goudgeel van kleur zijn.

Dit duurt niet lang (ongeveer 2 minuten) dus blijf erbij!

Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn.

Eet smakelijk!

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse Kaasballetjes
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)