Home Receptenbijgerecht tutu – Antilliaanse tutu van maïsmeel, zoutvlees, kokos en bonen
Antilliaanse tutu recept funchi black eyed peas tutú maken antilliaans recept jurino

tutu – Antilliaanse tutu van maïsmeel, zoutvlees, kokos en bonen

door Linda Terrizzi

Antilliaanse tutu is een meer uitgewerkte vorm van Funchi. Het wordt verrijkt met zwartoogbonen, stukjes vlees, kokosmelk en suiker. Tutu is heerlijk bij gebakken vis of gestoofd rundvlees.De meningen zijn sterk verdeeld over Tutu. Zo’n 50% van de mensen vindt dat het “echte recept” met zwartoogbonen gemaakt moet worden… de andere 50% zweert dat het rode kidneybonen moeten zijn. Wat ons betreft kan het allebei!

Antilliaanse tutu is een bijgerecht dat goed op smaak is gebracht met specerijen. Meestal moeten Niet-Antillianen even wennen aan het feit dat tutu óók een beetje zoet is. Maar als ze het eenmaal leren eten, willen ze niets anders meer ;)

Antilliaanse tutu recept funchi black eyed peas tutú maken antilliaans recept jurino

Zoutvlees en kokosmelk

Naast maïsmeel en bonen, gebruik je voor dit recept ook een flinke hoeveelheid kokosmelk en zoutvlees. Hierdoor wordt het gerecht een maaltijdje op zich. Toch eten we het meestal als bijgerecht. Bij een lekkere stobá, bijvoorbeeld.Op de foto zie je tutu gemaakt met rode kidneybonen. Natuurlijk hebben we er een complete maaltijd van gemaakt. Met salade, gestoofde geit (kabritu) en gebakken banaan smaakt Antilliaanse tutu het állerbeste!

Recept van Antilliaanse tutu

Omdat het zo’n traditioneel gerecht is, hebben we het recept opgenomen in ‘t hoofdstuk ‘basics’ van ons eerste, traditionele kookboek. In dit boek vind je nog 106 andere traditionele recepten. We hebben geprobeerd een compleet beeld te geven van de Antilliaanse keuken. Daarom kun je naast hoofdgerechten ook heerlijke snacks, taarten, drankjes en zelfs snoep in ons boek vinden.

Je maakt de Tutu met het recept in ons kookboek Nos Kushina Krioyo (pagina 20-21).

Antilliaanse tutu recept funchi black eyed peas tutú maken antilliaans recept jurino
Probeer ook eens

Gek op funchi? Probeer dan ook eens de gebakken versie! Wanneer je funchi namelijk een dag laat staan en de volgende dag in stukjes snijdt en opbakt, lijken het net frietjes. Een favoriet bij kinderen dus.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

 

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse tutu - funchi met kokos, zoutvlees en bonen
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 349 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend