Funchi hasá zijn een soort ‘frietjes’ gemaakt van maïsmeel. En zoals wij allemaal weten: gebakken funchi is gewoon heerlijk! Normaal wordt dit gemaakt met restjes funchi van de vorige dag, maar het (bij)gerecht is zó lekker, dat het tegenwoordig ook vaak direct op deze manier gemaakt wordt.
Let op dat je voor deze bereiding afgekoelde funchi moet hebben. Dit is namelijk veel steviger dan funchi die nog warm is. Het is dus het beste om de funchi een aantal uur van tevoren te koken. Dit recept is voor 4 porties.
INGREDIËNTEN:
- 3 kopjes gele maïsmeel (harina P.A.N.)
- 6 kopjes water
- 50 gr roomboter
- 1 theelepel zout
- olie, om in te bakken
- 50 gr geraspte (oude) kaas
- een snufje gedroogde rozemarijn of 2 theelepels rozemarijnnaaldjes, gehakt
BEREIDING FUNCHI HASÁ:
Breng het water samen met het zout en de boter aan de kook. Voeg hier daarna de kopjes maïsmeel aan toe en roer het geheel (met een garde) heel goed door elkaar.
Blijf vervolgens enkele minuten goed roeren om klontjes te voorkomen. Kook nu de funchi op heel laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar.
Neem daarna een groot bord en maak dit een beetje vochtig. Stort vervolgens de funchi op het bord en druk een ander bord op de funchi, om een platte schijf te maken. Laat de funchi zo enkele uren afkoelen en opstijven. Snijd de funchi tenslotte in plakken en daarna in reepjes.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de reepjes funchi hierin tot ze goudbruin kleuren. Bestrooi de net gebakken funchireepjes met geraspte kaas en rozemarijn.
TIP: de funchi hasá wordt extra krokant wanneer je de plakjes eerst nog even door de rauwe maïsmeel rolt!
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
Gek op funchi? Probeer dan ook eens onze traditionele Tutu! Aan dit gerecht worden namelijk nog veel meer andere ingrediënten toegevoegd om het een heerlijke smaak te geven.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




