Home Recepten*gratis recepten Funchi (Antilliaanse polenta)
funchi polenta maïsmeel antilliaans recept

Funchi (Antilliaanse polenta)

door Linda Terrizzi

Funchi wordt op de Antillen veel gegeten in plaats van rijst of aardappelen. Het is een stevige massa van gekookt maïsmeel dat van zichzelf niet veel smaak heeft, maar daardoor juist uitstekend is om in combinatie met een ander gerecht te eten.

Je kunt het eten met bijvoorbeeld soep of een stoofgerecht met veel saus. En heb je een restje over? Dan kun je dat de volgende dag opbakken met wat kaas erover… dan is het nóg lekkerder!



Een recept in kopjes?

Het recept voor funchi is één van de weinige recepten waarbij we de maataanduiding in ‘kopjes’ doen. Dit, omdat het bij ‘t recept een stuk makkelijker meten is dan wanneer je alle ingrediënten in grammen en mililiters neerschrijft.

De inhoud van het kopje is niet belangrijk. Je hoeft dus niet persé een Amerikaanse ‘cup’ maat te gebruiken. Het enige dat wél belangrijk is, is dat je hetzelfde kopje gebruikt voor zowel het maïsmeel als het water.

Het maken van funchi is niet heel nauwkeurig. Het gaat dus vooral om de verhouding tussen die twee ingrediënten en niet om de exacte inhoud.


Ingrediënten:

  • 2 kopjes maïsmeel (harina P.A.N.)*
  • 4 kopjes water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter

Bereiding funchi:

Breng het water met het zout aan de kook.



Voeg een eetlepel maïsmeel toe en roer goed.

Voeg, al roerende, de rest van het maïsmeel toe.

Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

Voeg als laatst de boter toe en roer nogmaals goed door.



Stort de funchi op een bord en maak er een dikke ‘koek’ van door er een ander bord op te drukken.

Laat 10 minuten staan en snijd in stukken.

Eet smakelijk!

tip: De funchi laat beter los als het bord eerst een klein beetje is nat gemaakt.

tip2: De funchi is nóg lekkerder wanneer hij is afgekoeld, in stukken gesneden en dan opnieuw is gebakken in een laagje olie!


Probeer ook eens…

Heb je een restje funchi over? Probeer dan eens deze heerlijke gebakken versie (funchi hasá)!




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse funchi - polenta op z'n Antilliaans
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 308 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend