Home Nos Kushina Krioyo Tentalaria di cashupete – cashewnoten snoep
tentalaria di cashupete antilliaanse snoepgoed

Tentalaria di cashupete – cashewnoten snoep

door Linda Terrizzi

Tentalaria is heerlijk snoepgoed van cashewnoten. Het is één van de meeste geliefde dingen van de Antillen. Iemand met een ‘boka dushi’ koopt ze in één van de kleine kraampjes langs de straten.

Het snoepgoed doet het meest denken aan marsepein. Gemalen noten die zijn gezoet met ‘n flinke hoeveelheid suiker. Maak deze snoepjes zo groot of klein als je wilt. Ze doen het áltijd goed!Snoepgoed kopen

Op de Antillen koop je dit (en ander!) snoepgoed in kleine kraampjes langs de weg. Meestal niet groter dan een ijskarretje. Je hebt daar keuze uit heel veel verschillende snoepjes in héél veel kleuren en smaken. De meeste Antilliaanse snoepjes worden gemaakt met noten, melk en suiker. Meer dan dat heb je eigenlijk ook niet nodig…

RECEPT VAN TENTALARIA

Het recept van de Antilliaanse tentalaria is te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Nauwkeurig meten

Bij het maken van snoepgoed worden de ingrediënten samen gekookt. Ze moeten verhit worden tot een bepaald punt; dit kun je beste nauwkeurig meten om teleurstellingen te voorkomen. Wij raden bij het maken van tentalaria dan ook altijd aan om een (suiker)thermometer te gebruiken. Deze kun je voor enkele euro’s kopen en ze maken je leven een stuk makkelijker.

De thermometers zijn ook te gebruiken om temperatuur van olie/vet te meten bij het frituren. Wat ons betreft dus een onmisbare keukenhulp!


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaans snoepgoed? Probeer dan ook eens onze traditionele panseiku (snoepgoed van pinda)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend