Home complete Antilliaanse keuken Piska korá – Krokant gebakken red snapper met saus
piská korá antilliaanse red snapper recept vis

Piska korá – Krokant gebakken red snapper met saus

door Linda Terrizzi

De red snapper of Piska Korá (letterlijk vertaald ‘rode vis’)  is één van de meest gegeten vissoorten op de Antillen. Tegenwoordig is de red snapper ook goed in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Surinaamse toko’s, waar ze meestal in de vriezer liggen.

Ook vind je de vissen soms bij de grote, Chinese supermarkten. Je kunt dan vaak kiezen uit hele vissen (iets kleiner) of moten van grotere vissen. Je kunt beiden trouwens gebruiken voor de Antilliaanse recepten.Ons recept is voor de simpele, maar heerlijke gebakken red snapper met een lekkere saus. De saus is natuurlijk wat dit Antilliaanse gerecht zo speciaal maakt. We maken hem op basis van verschillende groenten en kruiden.

Je kunt de maaltijd dan afmaken met een frisse salade en een lekker stuk funchi, aardappelen of rijst. Natuurlijk mogen ook de schijfjes gebakken bakbanaan éigenlijk niet ontbreken.

blank

INGREDIËNTEN:

Naast (natuurlijk!) red snapper, gaat er in dit recept onder andere limoen, paprika en tomaat. De laatste twee ingrediënten worden gebruikt voor de heerlijke saus die bij de piská korá hoort.

Recept piská korá

Het recept voor dit traditionele, Antilliaanse visgerecht is te vinden in ons dikke kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’. In dit boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao.

We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op vis? Probeer dan ook eens Daniëlle’s gebakken vismoten uit ons kookboek ‘nos kushina moderno‘!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Piska korá - Krokant gebakken red snapper met saus
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 800 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend