piská korá antilliaanse red snapper recept vis

Piska korá – Krokant gebakken red snapper met saus

door Linda Terrizzi

De red snapper of Piska Korá (letterlijk vertaald ‘rode vis’)  is één van de meest gegeten vissoorten op de Antillen. Tegenwoordig is de red snapper ook goed in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Surinaamse toko’s, waar ze meestal in de vriezer liggen.

Ook vind je de vissen soms bij de grote, Chinese supermarkten. Je kunt dan vaak kiezen uit hele vissen (iets kleiner) of moten van grotere vissen. Je kunt beiden trouwens gebruiken voor de Antilliaanse recepten.Ons recept is voor de simpele, maar heerlijke gebakken red snapper met een lekkere saus. De saus is natuurlijk wat dit Antilliaanse gerecht zo speciaal maakt. We maken hem op basis van verschillende groenten en kruiden.

Je kunt de maaltijd dan afmaken met een frisse salade en een lekker stuk funchi, aardappelen of rijst. Natuurlijk mogen ook de schijfjes gebakken bakbanaan éigenlijk niet ontbreken.

INGREDIËNTEN:

Naast (natuurlijk!) red snapper, gaat er in dit recept onder andere limoen, paprika en tomaat. De laatste twee ingrediënten worden gebruikt voor de heerlijke saus die bij de piská korá hoort.

Recept piská korá

Het recept voor dit traditionele, Antilliaanse visgerecht is te vinden in ons dikke kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’. In dit boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao.

We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op vis? Probeer dan ook eens Daniëlle’s gebakken vismoten uit ons kookboek ‘nos kushina moderno‘!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Piska korá - Krokant gebakken red snapper met saus
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1918 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)