pan bolo boyo antilliaanse broodpudding recept

Pan bolo / boyo – Broodpudding

door Linda Terrizzi

Ligt er nog oud brood in de kast en is het éigenlijk niet lekker meer om zo te eten? Niet weggooien! Upgrade het door er deze heerlijke pan bolo (soms ook wel geschreven als boyo) van te maken. Stiekem net zo lekker als een échte taart!

Tóch liever een taart bakken zonder brood? Probeer dan eens onze bolo di manteka!



Ingrediënten:

  • 8 oude (witte) boterhammen
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 300ml. melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • (optioneel: 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden.)

Bereiding pan bolo:

Verwarm een oven voor op 175 graden.

Vet een bakblik in met boter. Breek hierin (met de handen) het brood in kleine stukjes.

Strooi de rozijnen (en eventueel appel) over de broodstukjes.

Besprenkel het geheel met de gesmolten boter.



Meng in een andere kom de eieren met de melk, de kaneel, de suiker en de vanillesuiker. Goed roeren!

Giet dit mengsel over de broodstukjes in het bakblik.

Laat het geheel in ongeveer 45 minuten stollen in de oven. Als de pudding aan de bovenkant té bruin wordt, kun je hem afdekken met een vel aluminiumfolie.

Laat de pudding afkoelen. Serveer hem met slagroom en (eventueel) karamelsiroop



Social media

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!

 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Pan bolo - Antilliaanse broodpudding
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1389 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)