Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten Pan bolo / boyo – Broodpudding
pan bolo boyo antilliaanse broodpudding recept

Pan bolo / boyo – Broodpudding

door Linda Terrizzi

Ligt er nog oud brood in de kast en is het éigenlijk niet lekker meer om zo te eten? Niet weggooien! Upgrade het door er deze heerlijke pan bolo (soms ook wel geschreven als boyo) van te maken. Stiekem net zo lekker als een échte taart!

Tóch liever een taart bakken zonder brood? Probeer dan eens onze bolo di manteka!




Ingrediënten:

  • 8 oude (witte) boterhammen
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 300ml. melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • (optioneel: 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden.)

Bereiding pan bolo:

Verwarm een oven voor op 175 graden.

Vet een bakblik in met boter. Breek hierin (met de handen) het brood in kleine stukjes.

Strooi de rozijnen (en eventueel appel) over de broodstukjes.

Besprenkel het geheel met de gesmolten boter.




Meng in een andere kom de eieren met de melk, de kaneel, de suiker en de vanillesuiker. Goed roeren!

Giet dit mengsel over de broodstukjes in het bakblik.

Laat het geheel in ongeveer 45 minuten stollen in de oven. Als de pudding aan de bovenkant té bruin wordt, kun je hem afdekken met een vel aluminiumfolie.

Laat de pudding afkoelen. Serveer hem met slagroom en (eventueel) karamelsiroop



Social media

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!

 

Informatie:
recipe image
Recept
Pan bolo - Antilliaanse broodpudding
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1705 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »