Home collectiesAntilliaanse snacks Jerk chicken wings – naar Jamaicaans recept
jerk chicken wings jamaicaans recept jamaican recipe antilliaans-eten.nl jurino

Jerk chicken wings – naar Jamaicaans recept

door Linda Terrizzi

Jerk chicken wings zijn kippenvleugels die op smaak zijn gebracht met een heerlijk specerijenmengsel. Deze -van oorsprong Jamaicaanse- manier van kip bereiden zou zomaar eens de allerlekkerste kunnen zijn.

Door de klassieke ‘jerk’ kruiden maak je de kippenvleugels echt onweerstaanbaar. Normaal bereiden we de jerk chicken op de barbecue, maar als het weer ‘t niet toelaat, kun je ze ook prima in een oven bakken. Voor het recept heb je ‘n flinke lijst met kruiden en specerijen nodig… en díe maken de chicken wings nu juist zo ontzettend lekker.Ingrediënten

Het geheim van dit recept zit ‘m natuurlijk in de marinade. Daar gaan onder andere smaakmakende groenten in zoals ui en knoflook. Daarnaast komt er een heel scala aan specerijen voorbij. Denk bijvoorbeeld aan peper, tijm en komijn. We gebruiken voor de marinade ook minder voor de hand liggende specerijen als pimento en kaneel.

Door de kip lekker lang in de marinade te laten liggen (bij voorkeur een hele nacht!) kunnen de smaken goed intrekken en worden jouw jerk chicken wings de beste ooit.

Recept jerk chicken wings

Dit recept is terug te vinden op pagina 121 van ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je trouwens dat er in ons boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Welke recepten staan wél online?

Vind je het jammer dat het recept voor de jerk chicken wings alleen in ons boek staat en wil je nu al aan de slag met een lekkere, Antilliaanse snack? Deze recepten staan wel op de site & kunnen dus meteen worden gemaakt:

Informatie:
recipe image
Recept
Jerk chicken wings - kippenvleugels naar Jamaicaans recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1791 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend