Mexicaanse quesadilla's quesadilla recept avocado kaas antilliaans eten

quesadilla’s met kaas en avocado

door Linda Terrizzi

Quesadilla’s zijn heerlijke ‘broodjes’ die gemaakt worden van tortillawraps. Je vult ze standaard met kaas… en daarna kun je eindeloos variëren met andere ingrediënten. Als de basis maar goed zit, dus!

Voor dit recept gebruiken wij tortilla’s gemaakt van bloem. Deze kun je zelf maken, of kant-en-klaar kopen. Ik vind het laatste in dit geval een makkelijke optie. Zo is je quesadilla lekker snel klaar!



Wil je de tortilla’s zelf maken? Dat kan door 200 gram tarwebloem te mengen met 125 ml water, een snufje zout en een lepeltje olijfolie. Je kneedt daar dan een stevig deeg van. Neem hiervan telkens een bolletje en rol deze zo plat mogelijk uit.

Verhit een (droge) koekenpan op hoog vuur en bak hier elke tortilla zo’n 2 minuten in. Eén minuut aan elke kant, of totdat hij mooi kleurt. Met de hoeveelheden hierboven krijg je zo’n 6 tortilla wraps. Daarvan kun je dan zelf een lekkere quesadilla maken. Maar, zoals eerder gezegd: wraps uit de winkel zijn ook prima!

Het recept voor de quesadillas is voor 4 stuks/personen

Ingrediënten:

  • 4 tortillawraps
  • 1 avocado, geschild en in blokjes
  • het sap van 1/2 limoen
  • 1 Spaanse peper, in ringetjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 100 gr belegen kaas, geraspt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 ml zure room
  • enkele takjes koriander
  • zout en peper naar smaak
Mexicaanse quesadilla's quesadilla recept avocado kaas antilliaans eten

Bereiding quesadilla’s met kaas en avocado:

Begin door de (koude) tortillawraps wat soepeler te maken. Dit doe je, door ze zo’n 30 seconden in een droge koekenpan te verwarmen.



Snijd de avocado in kleine blokjes en prak deze. Meng er het limoensap en eventueel wat zout door. Bestrijk nu de helft van elke tortillawrap met het avocadomengsel.

Meng vervolgens de paprikablokjes met de ringetjes Spaanse peper, de komijn en het paprikapoeder. Verdeel ook dit mengsel over de avocado en bestrooi het tenslotte met de geraspte kaas.

Vouw de tortillawraps daarna dubbel.

Verhit vervolgens wat olie in de koekenpan en bak de gevouwen wraps aan beide kanten lichtbruin. Als het goed is, is de kaas ondertussen gesmolten.



Serveer de quesadilla’s met een lepel zure room en een takje koriander. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op snacks met kaas erin? Probeer dan ook eens onze traditionele, Antilliaanse kaasballetjes!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Informatie:
Recept
Quesadilla's met kaas en avocado
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1643 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)