Home Recepten*gratis recepten Galiña di smoor – Gesmoorde kip
galiña di smoor galinja di smor antilliaanse kip stoofschotel smoren recept antilliaans eten jurino

Galiña di smoor – Gesmoorde kip

door Linda Terrizzi

“Galiña di smoor” is een schotel van heerlijk gesmoorde kip op Antilliaanse wijze. Door de groenten en specerijen krijgt de kip een heel speciale smaak.

En je weet ‘t: hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak er aan zal zitten.



Dit recept is voor 8 personen. Wil je minder maken? Halveer het recept dan – dat kan in dit geval prima.

Gek op kip? Probeer dan ook eens onze gestoofde kip (galiña stobá) , echte Antilliaanse kippensoep of deze gebakken kip.

INGREDIËNTEN

  • 8  kippendijen
  • 8  kippenpoten
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bladselderij
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 madame Jeanette peper (naar smaak!)
  • 80 ml donkere sojasaus / ketjap manis
  • 1 halve nootmuskaat, geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 50 gr roomboter
  • 2 tomaten
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gr olijven (zwart)
  • 50 gr gedroogde pruimen
  • 2 bouillonblokjes

boodschappen toko gember madame Jeanette peper pika adjuma sambal

BEREIDING GALIÑA DI SMOOR

Maak de marinade door de sojasaus samen met de geraspte gember, de nootmuskaat, zwarte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en komijn in een kom te mengen.



Snijd daarna de madame Jeanette peper in héél kleine stukjes en voeg deze (naar smaak!) toe aan de marinade. Leg dan de kip hier in en laat het (gekoeld) minstens 2 uur staan.

Snijd de paprika daarna in blokjes. Pel nu de knoflookteentjes en pers ze uit. Snipper dan de uien.

Verhit de boter in daarna een pan en fruit hierin de uien, samen met de paprika totdat de stukjes ui glazig zien. Voeg nu de knoflook toe en laat het geheel op laag vuur zo’n 5 minuten bakken, zodat de paprika wat slinkt.

Snijd daarna de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de uien. Voeg dan ook de gedroogde pruimen, de olijven en de kappertjes toe.



Doe de stukken kip dan (inclusief de marinade!) in de pan en roer het geheel goed door. Snijd daarna de selderij zeer fijn en doe deze bij de kip in de pan. Voeg dan de kruidnagels toe en los daarna de bouillonblokjes op in zo’n 500 ml water.

Voeg als laatste de bouillon toe en plaats daarna de deksel op de pan.

Laat de kip dan zo’n 60 minuten sudderen en verwijder daarna de kruidnagels. Serveer de galiña di smoor daarna met rijst of funchi en een lekkere salade. – Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Pin dit recept

galiña di smoor galinja di smor antilliaanse kip stoofschotel smoren recept antilliaans eten jurino



Informatie:
recipe image
Recept
Galiña di smoor / Galinja di smor - Antilliaanse gesmoorde kip
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1148 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend