Gesmoorde kip

galiña di smoor / galinja di smor
galiña di smoor galinja di smor antilliaanse kip stoofschotel smoren recept antilliaans eten jurino

“Galiña di smoor” is een schotel van heerlijk gesmoorde kip op Antilliaanse wijze. Door de groenten en specerijen krijgt de kip een heel speciale smaak.

En je weet ‘t: hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak er aan zal zitten.



Dit recept is voor 8 personen. Wil je minder maken? Halveer het recept!

Gek op kip? Probeer dan ook eens onze gestoofde kip (galiña stobá).

INGREDIËNTEN

  • 8  kippendijen
  • 8  kippenpoten
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje snijselderij
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 madame Jeanette peper (naar smaak!)
  • 80 ml donkere sojasaus
  • 1 halve nootmuskaat, geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 50 gr roomboter
  • 2 tomaten
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gr olijven (zwart)
  • 50 gr gedroogde pruimen
  • 2 bouillonblokjes

boodschappen toko gember madame Jeanette peper pika adjuma sambal

BEREIDING GALIÑA DI SMOOR

Maak de marinade door de sojasaus samen met de geraspte gember, de nootmuskaat, zwarte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en komijn in een kom te mengen.

Snijd de madame Jeanette peper in héél kleine stukjes en voeg deze (naar smaak!) toe aan de marinade.

Leg de kip hier in en laat het (gekoeld) minstens 2 uur staan.

Snijd de paprika in blokjes. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Snipper de uien.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien, samen met de paprika totdat de stukjes ui glazig zien.

Voeg nu de knoflook toe en laat het geheel op laag vuur zo’n 5 minuten bakken, zodat de paprika wat slinkt.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de uien.

Voeg nu ook de gedroogde pruimen, de olijven en de kappertjes toe.

Doe de stukken kip nu (inclusief de marinade!) in de pan en roer het geheel goed door.

Snijd nu de selderij zeer fijn en doe deze bij de kip in de pan.

Voeg de kruidnagels toe en los de bouillonblokjes op in zo’n 500 ml water.

Voeg als laatste de bouillon toe en plaats de deksel op de pan.

Laat de kip zo’n 60 minuten sudderen en verwijder daarna de kruidnagels.

Serveer met rijst of funchi en een lekkere salade.

Eet smakelijk!

galiña di smoor galinja di smor antilliaanse kip stoofschotel smoren recept antilliaans eten jurino

Informatie:
recipe image
Recept
Galiña di smoor / Galinja di smor - Antilliaanse gesmoorde kip
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)