Home Recepten*gratis recepten Cupcakes – basisrecept voor vanille cupcakes
cupcakes basisrecept vanille cupcakes chocolade cupcakes recept antilliaans eten jurino

Cupcakes – basisrecept voor vanille cupcakes

door Linda Terrizzi

Cupcakes zijn lief, klein en precies ‘n goede portie voor één persoon. Ze zijn snel gemaakt en ideaal voor op een feestje: je gasten zitten er namelijk lang niet zo vol van als van een hele punt taart!

Antilliaanse taarten verkleinen

Eén van de meestgestelde vragen is dus ook of je onze traditionele taarten, zoals ‘bolo di cashupete’, ‘pineapple upside down cake’ of chocoladetaart kunt omzetten naar een cupcakerecept… en hoe dan?



Het antwoord is in bijna alle gevallen een volmondig: “Ja!” – Eigenlijk zijn de meeste taarten (met uitzondering van taarten op basis van biscuit) prima om te zetten naar cupcakes. Je kunt dan alleen niet meer het originele recept aanhouden. Je zou dan teveel cupcakes krijgen.

Ook worden de kleine cupcakes natuurlijk minder lang gebakken dan een grote taart, en op iets hogere temperatuur.

Wil je één van onze traditionele taarten maken, maar liever in het klein? Volg dan altijd dit recept voor de cake. Je komt dan precies uit op 24 cupcakes. Wil je er maar 12 maken? Geen probleem! Halveer dan simpelweg alle ingrediënten. De baktijd blijft natuurlijk hetzelfde.

Ingrediënten voor 24 cupcakes:

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 350 gr roomboter
  • 275 gr kristalsuiker
  • 2 zakjes (16 gr) vanillesuiker
  • 8 eieren
  • een mespunt zout

Bereiding vanille cupcakes:

Verwarm de oven voor op 175 graden. (heteluchtoven: 170 graden)



Neem een flinke kom en meng daarin de roomboter met de suiker en vanillesuiker. Klop het geheel daarna op totdat je een luchtig mengsel krijgt.

Voeg nu één voor één de eieren toe en klop nogmaals goed, totdat de eieren zijn opgenomen in het beslag.

Voeg tenslotte het bakmeel en het zout toe en roer het beslag tot een homogeen mengsel.

Gebruik twee trays met 12 cupcakevormpjes. Leg in elk vormpje een cupcakepapiertje. Verdeel daarna het beslag over de vormpjes. Dit gaat het beste met een ijsschep of juslepel.



cupcakes basisrecept vanille cupcakes chocolade cupcakes recept antilliaans eten jurino

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.


Frosting voor cupcakes

Versier de cakes op de manier die jij het lekkerst vindt. Bijna elke vulling die je in/op een taart verwerkt, kan worden gebruikt om een mooie ‘toef’ op de cupcakes te spuiten. Op onze website vind je dan ook genoeg inspiratie. We hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet…

Enkele ideeën om cupcakes te versieren zijn:

Hoe bewaar je ze?

Wanneer cupcakes niet versierd worden, kun je ze prima in een afgesloten doos op kamertemperatuur bewaren. Sommige vullingen moeten echter gekoeld bewaard worden.

Vooral wanneer er zuivel in een vulling verwerkt is (zoals bij cream cheese frosting of botercrème) is het belangrijk dat ze gekoeld worden bewaard. Je mag de cupcakes dan nog maximaal 72 uur gekoeld bewaren voordat je ze gebruikt.



cupcakes basisrecept vanille cupcakes chocolade cupcakes recept antilliaans eten jurino


Probeer ook eens

Naast ‘gewone’ vanille cupcakes, kun je ook heerlijke chocoladecupcakes bakken door aan dit recept 5 eetlepels cacao en 2 eetlepels melk toe te voegen. Meng de cacao met het bakmeel en voeg de melk als laatste toe. Je maakt de chocoladecupcakes extra lekker met wat ‘chocolate chips’ (chocoladedruppels)

Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het beslag een eetlepel speculaaskruiden mee te geven voor extra smaak.

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Cupcakes - basisrecept voor vanille cupcakes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1196 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend