15Chocolade ganache wordt op héél veel manieren gebruikt. Je kunt er een dun, glimmend laagje mee op een cake aanbrengen of er heerlijke truffels mee maken. Ook kun je het opkloppen het het gebruiken als frosting / vulling voor een chocoladetaart. Chocolade ganache wordt ook gebruikt als ‘drip’ op de beroemde dripcakes.
Let op: wanneer je een dripcake maakt, is het de bedoeling dat de chocolade ganache sneller opdroogt dan normaal, zodat de ‘drip’ niet tot op de bodem van de taart reikt. Hiervoor heb je een iets andere verhouding nodig dan normaal. Ook voor chocoladetruffels gelden andere verhoudingen. Uiteraard staan deze verhoudingen duidelijk aangegeven in het recept.
Taart bekleden met fondant
Ganache is ook een perfecte ondergrond voor het bekleden van taarten met fondant of marsepein. Doordat er bijna geen vocht in en iets harder/steviger is dan botercrème, kun je er gemakkelijk scherpe randen mee aanbrengen. Het bekleden met fondant wordt dan een fluitje van een cent!
Het is dus écht een onmisbaar recept voor iedereen die van bakken houdt. Gelukkig is het daarnaast ook een heel simpel recept. Je maakt het in ongeveer 5 minuten en met de juiste voorbereiding kan het bijna niet mislukken.
INGREDIËNTEN:
Voor PURE chocolade ganache
- 100 gr pure chocolade
- 100 ml slagroom
Voor MELK chocolade ganache
- 150 gr melkchocolade
- 100 ml slagroom
Voor WITTE chocolade ganache
- 200 gr witte chocolade
- 100 ml slagroom
Voor het maken van een DRIPCAKE
- 150 gr pure chocolade
- 100 ml slagroom
Voor het maken van chocolade TRUFFELS
- 200 gr pure chocolade
- 100 ml slagroom
BEREIDING CHOCOLADE GANACHE:
Kies welke ganache je wilt maken: puur, melk of wit.
Neem de ingrediënten en verhoudingen uit de lijst hierboven over.
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze samen in een kom.
Verwarm daarna de slagroom in een pannetje totdat deze bijna kookt.
Giet de hete slagroom nu op de chocolade in de kom.
Let op: Het is HEEL belangrijk dat je de chocolade NIET bij de slagroom in de pan doet. De pan is namelijk té heet voor de chocolade en deze zou kunnen verbranden!
Meng de chocoladestukjes door de slagroom, totdat ze zijn opgelost.
Roer de ganache nu goed door elkaar, totdat je een glimmende substantie krijgt.
Laat de ganache iets afkoelen. Het is nu klaar voor gebruik.
Verwerk de chocolade ganache verder zoals in het recept staat beschreven.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens:
Ben je gek op chocolade? Probeer dan ook eens onze traditionele chocoladetaart (bolo di chukulati)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.






SOULFOOD Recepten
Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.