Home Recepten*gratis recepten BBQ maïs & courgettesalade
BBQ maïs courgette salade antilliaans recept jurino

BBQ maïs & courgettesalade

door Linda Terrizzi

Onze bbq maïs en courgettesalade is licht, zomers en onweerstaanbaar lekker! Dit gerecht is eigenlijk een “the day after”-recept. The day after een geslaagde barbecue dus!

Dit weekend was mijn nichtje samen met haar gezin bij ons. Het was warm, de zon scheen… en dan is er natuurlijk niets leuker dan met z’n allen gezellig samen barbecueën.



Eén van de dingen die mijn nicht meenam waren maïskolven. Deze hebben we bestreken met kruidenboter en ingepakt in aluminiumfolie. Zo gingen ze op de barbecue, totdat de maïskorrels goudbruin kleurden. Een absoluut succes!

Na de geslaagde dag had ik nog ‘n aantal maïskolven over. En je kent me: van weggooien hou ik niet! Dus deze lekkere salade was het logische antwoord.

Je maakt ‘m dus met maïs die je eerst op de barbecue geroosterd hebt. Daardoor krijgt de salade lekker veel smaak. Geen bbq gepland? Nou vooruit, je kunt de maïs ook prima in de oven roosteren.

Dit recept is voor 4 personen



Ingrediënten:

  • 2 maïskolven, geroosterd met ‘n laagje boter
  • 2 courgettes
  • 50 gr roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen, sap + schil
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes koriander
  • enkele blaadjes verse munt
  • peper en zout naar smaak

Bereiding BBQ maïs & courgettesalade:

Bestrijk de maïskolven met wat boter en pak ze in met een laagje aluminiumfolie. Rooster de maïskolven vervolgens op de barbecue of in de oven (zo’n 30 minuten op 180 graden). Laat de maïs vervolgens afkoelen.

Snijd de maïskorrels met een scherp mes van de kolf af. Dit gaat het beste wanneer je de maïskolven rechtop zet en van boven naar beneden snijdt.

Snijd de courgettes in blokjes en pers de knoflookteentjes uit.

Verhit nu de roomboter samen met de olijfolie in een grote koekenpan of wok op laag vuur. Fruit hierin de knoflook een minuut.



Zet het vuur hoog. Voeg nu de maïskorrels en de courgetteblokjes toe. Schep het geheel steeds goed door. In ongeveer 5 minuten zijn de blokjes courgette gaar en kun je de salade in een grote, platte schaal scheppen.

Rasp de schil van de limoen zeer fijn en voeg dit toe aan de salade. Voeg ook het sap van de limoen toe. Roer de salade vervolgens goed door.

Hak de koriander en de munt fijn en strooi deze over de salade. Maak de bbq maïs en courgettesalade tenslotte af met peper en zout naar smaak.

Je kunt de salade lauwwarm óf koud eten… net wat je het lekkerste vindt. Eet smakelijk!


Probeer ook eens…

Ben je gek op salades? We hebben er maar liefst 17 voor je in ons nieuwe boek ‘de complete Antilliaanse keuken’ gezet!

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 



Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
BBQ maïs & courgettesalade
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1405 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend