Deze heerlijke grilled chicken salade maak je met groenten in alle kleurtjes… en natuurlijk de ster: gegrilde kip. Wij gebruiken voor dit recept kip dijfilet, omdat dat zelfs onder de grill lekker mals en sappig blijft. Wil je letten op de hoeveelheid vet die je binnenkrijgt? Neem dan kipfilet.
Wat de groenten betreft kun je trouwens enorm variëren bij dit recept. In deze versie gebruiken we onder andere pompoenblokjes, mais en spinazie. Maar probeer vooral ook eens tomaat, sperziebonen of paprika! Het is echt bijna altijd goed, zo lang je de gegrilde kip en de dressing van de salade maar in orde hebt.
De contactgrill van Maxima
Je kunt de kip voor dit recept grillen op de barbecue (was het maar alijd goed weer…), in de oven of in een grillpan. Wij gebruikten voor dit recept de contactgrill van Maxima Kitchen Equipment. Deze grill is sterk genoeg voor horecagebruik, maar nog nét klein genoeg voor thuis. Er past lekker veel tegelijk op en dat heb je met een gezin van vijf wel nodig.

Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
- 450 gr kip dijfilet
- 300 gr (1 blikje) maïskorrels
- 1/2 flespompoen
- 200 gr verse spinazie
- 3 avocado’s
- 1 rode ui
- 3 bosuitjes
- 1/2 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl kerrie (poeder)
- 2 el zonnebloemolie
Voor de dressing: - 3 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1/2 tl zout
- 1 tl gedroogde peterselie (of een takje verse!)

Bereiding grilled chicken salade
Begin met het marineren van de kip. Hiervoor bestrooi je de dijfilets met paprikapoeder, peper, kerrie en zout. Wrijf de specerijen goed in het vlees en laat het zo enkele uren in de koelkast staan.
Verhit daarna de grill (wij gebruiken een contactgrill en verwarmen die tot 275 graden) en smeer de kip in met een dun laagje zonnebloemolie. Grill de kip in enkele minuten gaar en mooi gekleurd. Zet de stukken kip daarna apart.
Snijd nu de halve pompoen in dobbelsteentjes en kook die 2-3 minuten in ruim water. Giet het water af en laat de pompoenblokjes afkoelen. Deze mogen straks koud in de salade.
Snijd de avocado in blokjes en doe die in een grote serveerschaal. Laat de maïskorrels uitlekken en plaats die ernaast. Hak de spinazieblaadjes in twee of drie stukken en leg die ook op de schaal. Snipper vervolgens de rode ui en leg die erbij.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Doe nu de afgekoelde pompoenblokjes bij de rest van de groenten in de schaal. Zorg ervoor dat je in het midden ruimte overlaat voor de kip!
Snijd de stukken kip daarna in smalle reepjes en plaats die in het midden van de salade. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de Griekse yoghurt en er de ketchup, het zout en de peterselie aan toe te voegen. Roer het geheel goed door en schep het dan in het midden over de kip.
Bestrooi de salade tenslotte met de ringetjes bosui en serveer hem met bijvoorbeeld brood of rijst. Eet smakelijk!
Tip: Deze salade ziet er prachtig uit wanneer je ‘m nog niet mengt. Uiteraard moet je hem aan tafel eerst nog door elkaar mengen, zodat iedereen een beetje van alles (en van de dressing!) krijgt.

Probeer deze salade ook eens…
Ben je gek op salades? Probeer dan ook eens onze traditionele roze (bieten) salade!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




