Antilliaanse roze salade huzarensalade rode biet Surinaamse huzarensalade roze bietensalade recept jurino

Roze bieten salade

door Linda Terrizzi

Deze Antilliaanse roze salade wordt heel vaak gegeten tijdens buffetten en bij de barbecue. Het prachtige felroze kleurtje geeft hem dan ook meteen een feestelijk tintje. Ook op ‘gewone’ warme dagen is het een prima gerecht. Door de flinke hoeveelheid bieten die erin zit, krijg je meteen een flinke portie groenten binnen.

De huzarensalade fleurt elk buffet en elke barbecuemaaltijd op. Je maakt hem natuurlijk met het recept uit ons kookboek.

Antilliaanse of Surinaamse huzarensalade

Ook in de Surinaamse keuken vind je een soortgelijke salade. De twee gerechten zijn dan ook bijna niet uit elkaar te houden. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan wat betreft het vlees: sommige mensen maken de roze salade vegetarisch en anderen kiezen om er kip of vis aan toe te voegen.Het is dan ook een heerlijk gerecht om mee te variëren. Wil je vlees toevoegen aan deze salade? Dan is kipfilet of tonijn uit blik uitermate geschikt.

Recept van Antilliaanse roze salade

Het recept van de Antilliaanse roze salade is terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Probeer ook eens

Ben je gek op salades? Probeer dan ook eens deze heerlijke salade van ananas, ui en komkommer!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten geprobeerd? Dan zien we graag een foto van het resultaat! Je kunt die via Facebook sturen, óf op Instagram je foto taggen met #antilliaanseten

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.Antilliaanse roze salade huzarensalade rode biet Surinaamse huzarensalade roze bietensalade recept jurino


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse roze salade / huzarensalade met rode biet
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1433 Review(s)
Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)